YEREL
Giriş Tarihi : 07-11-2022 10:06

HENDEK BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA TARİH KOKAN ŞEHİR ÇANAKKALE GEZİSİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun talimatlarıyla Muhtarlık İşleri Müdürlüğü-Muhtarlar Derneği işbirliğinde muhtarlarımıza yönelik, vatan toprağı müdafaasında sayısız destanın yazıldığı, ‘Çanakkale’ye tarihi ve kültürel gezi organize edildi.

HENDEK BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA  TARİH KOKAN ŞEHİR ÇANAKKALE GEZİSİ

TARİHİ ÇANAKKALE GEZİSİ

Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve mahalle muhtarlarının yer aldığı kafileye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır Başkanlık etti. Hazırlanan otobüsle Cumartesi sabahı yola çıkan kafile tarih kokan şehir Çanakkale’ye vardığında tarihi yerleri rehber Nermin Baş eşliğinde gezdi. Muhtarlık İşleri Müdürü Recep Ali Aydın’ın titizlikle organize ettiği program kapsamında Çanakkale savaşının izlerini taşıyan yerleri gezen kafile, Gelibolu Yarımadası Milli Parkında yer alan Şehitler Anıtı, Şehitlik ve muharebe alanlarını yerinde görüp, sinevizyonda anlatımları izledi.

 

DUYGU SELİ YAŞANDI

Aynalı çarşı, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları müzesi, 57.Alay Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, tarihi alanları, koyları ve savaş ceplerini tek tek inceledi. Başkan Yardımcısı Bahadır, Dernek Başkanı Yağlı ve kafilede yer alanlar eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikayelerinin yazıldığı yerlerde duygu dolu anlar yaşadı. Çanakkale abidesinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyan Hendek kafilesi Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Heyet şanlı tarihimizin yazıldığı büyük kahramanlık destanlarına tanıklık etmeninin gururunu yaşadı.

 

KALKAN VE PARLAK’TAN SELAM VAR

Heyet geziler kapsamında bir dönem Sakarya’da görev yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü hemşehrimiz Ömer Kalkan’ı, Çanakkale Emniyet Müdür Yardımcısı olan hemşehrimiz Yaşar Parlak’ı ziyaret etti. Kalkan ve Parlak heyete yakın ilgi gösterirken, Sakarya’ya selam gönderdiler. Kalkan ve Parlak Hendek kafilesine günün anısına hediyeler takdim etti. Başkan Yardımcısı Bahadır ise Kalkan ve Parlak’a ilgisi ve misafirperverliği için teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.

 

BABAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Gezinin ardından Pazar akşamı Hendek’e dönen Dernek Başkanı Kadir Yağlı ve muhtarlar Başkan Babaoğlu’na teşekkür ederek, “ Şanlı ecdadımızın tarih yazdığı bu güzel topraklarda onları hayırla yad ettik. Başkanımıza, burada bizimle olan emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dediler. Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır ise, Başkan Babaoğlu’nun talimatlarıyla tarihi ve kültürel gezilerin devam edeceğini ifade ederek katılımcılara teşekkür ederek, “ Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanları ve tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle ve dua ile anıyoruz” dedi. 

AdminAdmin