SİYASET
Giriş Tarihi : 08-11-2023 17:52

Hendek Belediyesi'ne çağrı!

Hendek Belediyesi'nin, Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı mahallelerde yer alan 32 parça tarım arazisi ve bir su kuyusunu satışa çıkarmasına yönelik karar, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu'nun sert eleştirilerine sahne oldu.

Hendek Belediyesi'ne çağrı!

PEŞKEŞ VE TEPKİ

Curoğlu, Hendek Belediyesi'nin bu hamlesini "peşkeş" olarak değerlendirerek, belediyenin kararının, Hendek halkının menfaatlerini ve toplumsal yararını hiçe saydığını dile getirdi. İl Başkanı, özellikle Aksu, Aktefek, Dereköy, Dikmen ve diğer mahallelerdeki arazilerin, yanı sıra Aşağıçalıca'da bulunan su kuyusunun satışının, köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasından sonra belediye mülkiyetine geçmesinin ardından hızla satışa çıkarılmasının, halkın ortak değerlerinin korunması açısından endişe verici olduğunu belirtti.

SATIŞA DURDURMA ÇAĞRISI

Curoğlu, bu satış işleminin acilen durdurulmasını talep etti. Tarım arazilerinin ve su kaynaklarının, Hendek halkının yaşamını doğrudan etkileyen geçim kaynakları olduğuna dikkat çekerek, bu tür varlıkların korunmasının sadece şimdiki değil, gelecek nesiller için de önemli olduğunu vurguladı. İl Başkanı, Hendek halkının, yönetim tarafından alınan bu karara tepkilerini, önümüzdeki yerel seçimlerde sandığa yansıtarak göstereceklerine inandığını ifade etti.

AdminAdmin