YEREL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 10:16

HENDEK MECLİSİ 7 MADDEYİ KARARA BAĞLADI

1 gündem maddesini yeniden görüşülmek üzere çıkartıldığı toplamda 7 gündem maddesinin görüşüldüğü Hendek Belediyesi Mart ayı olağan Meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda yapıldı.

HENDEK MECLİSİ 7 MADDEYİ KARARA BAĞLADI

 

ANA HİZMET BİNASINDA

7 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi Ana hizmet binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Meclis ilk olarak 11 ili etkileyen Kahramanmaraş Merkezli deprem felaketi sonrasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve ardından dua etti. Toplantıya geçilmeden önce Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Kahraman Maraş Merkezli deprem felaketi sonrasında Hendek’ten oluşturulan yardım koridoru hakkında bilgiler verdi. Başkan Babaoğlu ayrıca deprem yönetmeliklerine uygun, standartların üzerinde inşa edilen Hendek Devlet Bahçeli Fen Lisesi hakkında yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti.

 

GÜNDEM MADDELERİ

Konuşmaların ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. Maddesi olan “İlçemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilecek olan doğalgaz dağıtım ve servis hatlarının yapımı ile tahrip olan yolların belediyemizce yapılması ve AGDAŞ’tan herhangi bir bedel talep edilmemesi konusunun görüşülmesi” maddesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 2 ve 3’ncü maddesi olan “Nuriye Mahallesi 166 ve 167 sayılı parseller ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi, Başpınar Mahallesi 192 adanın bir kısmı ile ilgili 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin 4,6 ve 7’nci maddeleri olan “Çamlıca Mahallesi’nin muhtarlıklara bölünmesi talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu, İstanbul D-100 Karayolu, TEM Otoyol Bağlantı bölümleri ve İlçemiz Büyükdere, Akova ve Yeni Mahalle’nin de bir kısmını kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu ve Başpınar Mahallesi 613 ada 7 numaralı parsele dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu” maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 8. Maddesi olan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince dolu kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi” maddesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 5. Maddesi olan “Sakarya Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün talebi üzerine İlçemiz İkbaliye, Akpınar ve Pınarlı Mahallelerinin idari sınırlarının belirlenmesi konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu” maddesi tekrar görüşülmek üzere meclis gündeminden çıkartıldı.

AdminAdmin