EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-03-2023 16:09

InCites: Benchmarking & Analytics Eğitimi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Sakarya Üniversitesi Araştırma Stratejisi ve Performansı’ kapsamında bir eğitim düzenlendi.

InCites: Benchmarking & Analytics Eğitimi

21-22 Mart tarihleri arasında dört farklı oturumda düzenlenen eğitim, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan ve akademik personellerin katılımı ile SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akademik çalışmalarda güncel eğilimlerin, dergilerin ve araştırmacıların analizini yaparak karşılaştırma imkanı veren web tabanlı tek platform olan InCites: Benchmarking & Analytics kullanımına yönelik düzenlenen eğitime, Clarivate Kıdemli Yönetici ve Çözüm Danışmanı Derya Soğuksu konuşmacı olarak katıldı.

Hedefimiz ilk 20

Sakarya Üniversitesi olarak temel hedeflerinin araştırma üniversitesi olduğunu ve bu hedefler doğrultusunda eğitim ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Sakarya Üniversitesi olarak Araştırma Üniversitesi vizyonunu benimsedik. Bu kapsamda üniversitemizin daha da iyi noktalara gelebilmesi hedefi ile birçok iyileştirmelerde bulunduk. Bu vizyonda belirlediğimiz hedeflerden bir tanesi de araştırma üniversiteleri kategorisinde ilk 20’ye girebilmek. Bu vizyonumuzun gerçekleşebilmesinde en büyük pay siz değerli hocalarımıza düşüyor. Bu hedeflerimizin gerçekleşmesi doğrultusunda akademik kadro, teşvik gibi konularda daha da rahat adımlar atabileceğiz” diye konuştu.

Güçlü bir yayın yapmanın temelinde güçlü bir literatür taramasının yattığını ifade eden Clarivate Kıdemli Yönetici ve Çözüm Danışmanı Derya Soğuksu, “Temeli sağlam bir yayın çıktınız var ise yayınlarına mutlaka atıf gelir. Çeyreklik sınıflamasına göre Q1 ve Q2 sınıflarında olan dergilerde yayınların yayınlanmasının önemi giderek artıyor. Yayınlarınızı Q1 ve Q2 sınıflarında olan dergilerde yayımlatmak hem üniversitenizi hem de ülkenizi etkilemektedir” dedi. Derya Soğuksu, konuşmasının devamında Web of Science Core Collection, InCites Benchmarking & Analytics, Journal Citation Reports, Essential Science Indicators konularından bahsetti.

Eğitimin devamında,  Araştırma performansı kıyaslama, strateji tanımlama, Bilimde yeni trendleri izleme, dergi seçimi, etki faktörü, fon veren kuruluşlar ile ilgili veriler, araştırmacı profili gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi.

 

Etkinliğin sonunda Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan tarafından konuşmacı Derya Soğuksu’ya belge ve çiçek takdim edildi.

AdminAdmin