YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-03-2023 15:57

İpekyolu Derneği Merkez Ofisini Törenle Açtı

İpekyolu’nun merkez ofisi Erenler Gençlik Merkezi’nde yapılan törenle açıldı. Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği, merkez ofis açılışı ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni programını yeni ofisinde geniş katılımla gerçekleştirdi.

İpekyolu Derneği Merkez Ofisini Törenle Açtı

 

Programa; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar, APEK Başkanı Sabahattin Karasakal, Pamukova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Garip, Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Şenel,Taraklı Muhtarlar Dernek Başkanı Harun Gündüz, Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, Sakarya Milletvekili Aday Adayı Tuğba Burucu, Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği Yüksek İstişare Kurulu, dernek üyeleri, gönüllüleri, yerel basın ve bölge halkı tarafından geniş katılım sağlandı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, 10 ilimizde yaşanan deprem felaketinde ve Şanlıurfa’da gerçekleşen sel felaketinde hayatına kaybeden vatandaşlarımız için kur’an tilavetiyle açıldı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı olarak başvurusunu gerçekleştiren, Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Fatih Kıcır’ın açılış konuşmasıyla devam eden program da Kıcır; ‘Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik, sosyal kültürel açıdan daha iyi yerlere taşınması amacıyla bugün sizlerin huzurunda merkez ofis açılışımızı gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Sakarya’mızın bu kıymetli toprakları, bizlere insanıyla, değerleriyle ne kadar önemli bir yol olduğu gösteriyor. Bizim gayemiz; bölgemizde kalkınmayı sağlamak için kültürel rengi ve zenginliği ortaya çıkartmaktır. Bugün tüm bu gayreti gösterebilmemizi sağlayan ecdadımıza ise çok şey borçluyuz. 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma programımız vesilesiyle de bu yurdu, bu ipekyolunu bize miras bırakmak için toprağa düşen kahraman ecdadımızı rahmetle yad ediyor, ruhlarının şad olmasını temenni ediyorum. Bir kez daha sizlerin huzurunda kıymetli siyasilerimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Sayın Ekrem Yüce Beyefendiye, belediye başkanlarımıza ve değerli Sakarya’lı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. İpekyolu’nun yeni merkezinin hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.’ diyerek konuşmalarını tamamladı.

 

Program akışında Alaattin Balcı'nın Çanakkale şiirinden sonra derneğin Gençlik Kolları tarafından hazırlanan dernek çalışmalarına yönelik sunum ve kadın kollarının hazırladığı 18 Mart Çanakkale Şehitleri videosu izlenerek devam etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, şehit ecdada rahmet, gerçekleşen felaketlere yönelik baş sağlığı, tedbir ve temennileri aktararak derneğin yeni ofisinin hayırlara vesile olmasını niyaz ederen sözleriyle bitirdi. Şehitlerimiz, yetirilen canlar ve ülke selameti için yapılan duanın ardından program sona erdi.

AdminAdmin