GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 14:10   Güncelleme : 16-03-2023 16:21

″İş Yargılamasında Usul Semineri″ TİSK'in ev sahipliğinde düzenlenecek

ANKARA (AA) - İş Yargılamasında Usul Semineri, yüksek yargı üyeleri ve iş hukukçularının katılımı ile yarın İstanbul'da düzenlenecek.

″İş Yargılamasında Usul Semineri″ TİSK'in ev sahipliğinde düzenlenecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonundan (TİSK) yapılan yazılı açıklamada, konfederasyonun iş hukuku alanında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla işçi-işveren ilişkilerinin düzenlenmesine katkı sunmaya devam ettiği vurgulandı.

TİSK'in geçen yıl Türkiye Adalet Akademisi ile imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde, Bölge Adliye Mahkemeleri'nin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirildiği bir sempozyum düzenlediğinin anımsatıldığı açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu yıl da iş uyuşmazlıklarının çözümünde esas olan iş yargılamasında, usul süreçlerinin değerlendirileceği bir seminer düzenliyoruz. Seminerde, Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri iş yargılamasında usul hukuku üzerine tebliğlerini sunacak. Prof. Dr. Muhammet Özekes'in 'İş yargılamasında genel sorunlar ve işçi lehine yorum ilkesi', Prof. Dr. Talat Canbolat'ın 'İş yargılamasında ispat ve avukatın rolü', Doç. Dr. Cemil Simil'in 'İş yargılamasında dava türleri ve uygulama sorunları' ve Doç. Dr. Ersin Erdoğan'ın 'İş yargılamasında kanun yolu sorunu' üzerine değerlendirmelerde bulunacağı seminerde, iş hukukuna önemli katkılar sunulacak."

Seminere, Yargıtay iş hukuku dairelerinin başkan ve üyeleri, bölge adliye mahkemesi başkanları ile bölge adliye mahkemesi iş hukuku dairelerinin başkan ve üyelerinin yanı sıra akademisyenler ve konfederasyon üyesi hukukçuların da katılacağı belirtildi.

AdminAdmin