YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-08-2023 15:01

Isparta’nın Gülleri Sakarya’ya Hayran Kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “AnadoluyuzBİZ” projesi kapsamında Isparta ilinde Gençlik Merkezlerine üye, 18-25 yaş arası 40 gönüllü kız öğrenci Sakarya’ya geldi.

Isparta’nın Gülleri Sakarya’ya Hayran Kaldı

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla hayata geçirilen “AnadoluyuzBİZ” projesi kapsamında Isparta’dan gelen 40 kız öğrenci Sakarya programını gerçekleştirdi. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 4 gün süren projede gençler, çeşitli aktivitelerin yanı sıra Sakarya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu.

 

Projenin birinci gününde, ilk olarak Serdivan Kaymakamlığı, YEŞİLAY Sakarya Şube Başkanlığı ziyaret ettiler. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği ve Toplum Destekli Polis birimi ziyaret ettiler. Şehitleri de unutmayarak, Serdivan Sakarya Şehitliği'ni ziyaret ettiler.Şehitler için dualar ettiler. Daha sonra, Yeni Sakarya Atatürk Stadyumunu gezip,  Adapazarı Gençlik Merkezin de lasertag etlinliğine katıldılar. Akşam yemeklerini Sakarya Kız Yurdunda yedikten sonra Serdivan Gençlik Merkezinde açık hava sineması izlediler.

 

Projenin ikinci gününde Karasu ilçesini ziyaret eden gençler, Küçükboğaz Gölü'nü, Karasu sahilini, Acarlar Longozu'nu, Karasu Yenimahalle’yi gezerek, Yenimahalle'de çevre temizliği yaptılar.

Programın üçüncü gününde, Adapazarı Deprem ve Kültür Müzesi'ni, Ali Fuat Cebesoy Köprüsü'nü, Ali Fuat Cebesoy kabrini ziyaret edip. Tarihi dokusu ile dikkat çeken, Taraklı ilçesini gezerek esnafları ziyaret ettiler.

Taraklı dönüşü, Sakarya Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

 

Sakarya İtfaiyesi tarafından Isparta’dan gelen gençlere ‘’Farkındalık Eğitimi’’ ve ‘’Yangın Söndürme Eğitimi’’  uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Gün sonunda; Eğitim Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler Şube Müdürlüğü tarafından AnadoluyuzBİZ Projesi ile Sakarya’ya gelen gençlere Katılım Belgesi takdim edilerek veda gecesi düzenlendi.

Programın son gününde,  Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ziyaret edilerek gençlere bilinçlendirme çalışması yapıldı. Birlik gezdirildi, araçlar tanıtıldı, sohbet edildi. Arifiye İl Ormanın da  doğa ile iç içe vakit geçiren öğrenciler, kuşlar için, kuş yemliği yaptılar ve hayvanlara yiyecek bıraktılar.

 

Sakarya’yı çok seven öğrenciler, ev sahibi olan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür ederek Sakarya’dan ayrıldı.

AdminAdmin