EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-08-2023 21:48

İşsiz Kaldılar

Türk-iş il temsilcisi Cemal YAMAN, Adalet Bakanlığı bünyesinde, Adliye binalarının temizliğinin sağlanması amacı ile 3 yıldan beri hizmet alımı ile çalışan taşaron işçiler işsiz kalmaları konusunda basın açıklaması yaptı

İşsiz Kaldılar

BASIN ve KAMUOYUNA

Adalet Bakanlığı bünyesinde, Adliye binalarının temizliğinin sağlanması amacı ile 3 yıldan beri hizmet alımı ile taşaron işçi çalıştırılmaktadır.

Adalet Bakanlığı strateji geliştirme başkanlığı 15/08/2023 tarihinde. Adliyelere bir yazı göndererek 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren çalışan işçilerin işine son verileceğini belirtmiştir.

Gerekçe olarak ise ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında alınan “tasarruf tedbirleri” neden olarak gösterilmiştir.

Devletimizin tasarruf tedbirlerinin uygulanması bizlerinde kabulüdür, Ancak; tasarruf tedbirlerinin işçilerin ekmeğinin elinden alınarak yapılması kabul edilemez bir karardır. Tasarruf tedbirlerinin uygulanacağı ve çok daha verimli neticelerin alınacağı birçok yanlış uygulamalar vardır.

Bu ay sonunda işten çıkarılacak olan işçiler, Türk-İş İl Temsilciliğimizi ziyaret etmek suretiyle konu hakkında tarafımızdan yardım istemiş ve konu Türk-İş üst kuruluna iletilecektir.

Çalışanların geçim sıkıntısı olduğu bir dönemde asgari ücret ile geçinmeye çalışan taşaron işçilerin iş akitlerinin fesih edilmesi kararının tekrar gözden geçirilmesi ve kararın iptal edilerek çalışmaları devam etmelidir.

​ 

AdminAdmin