EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-11-2023 18:13

İTÜ ve SAÜ Arasında Kurumlararası İstişare ve Tecrübe Aktarımı Toplantısı Yapıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında kurumlararası istişare ve tecrübe aktarımı toplantısı gerçekleştirildi.

İTÜ ve SAÜ Arasında Kurumlararası İstişare ve Tecrübe Aktarımı Toplantısı Yapıldı.


Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret eden İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’de yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. İTÜ’nün 2023 yılında “geleceği dönüştür” temasıyla çalışmalarını yürüttüğüne değinen Prof. Dr. İsmail Koyuncu, bunları “aktif öğrenme, etki odaklı araştırma, teknolojik/dijital dönüşüm” olarak sıraladı. 2023 yılının özel bir sene olduğunu da ifade eden Koyuncu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla birlikte kuruluşumuzun da 250’nci yılını kutluyoruz” dedi.

Toplantıda 2023 YKS başarıları, savunma sanayisindeki gelişmeler ile birlikte bölüm tercihlerinde öğrenci eğilimleri, bölüm bazlı yerleşme puanlarında artışlar olduğuna dikkat çeken İTÜ Rektörü Koyuncu, bu yıl ilk defa açtıkları Siber Güvenlik bölümünü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda ilk 10.000’den öğrencilerin dahi bu bölümü tercih ettiğini belirtti. Yaklaşık 100.000 kişi civarında İTÜ mezunuyla, iletişim ağlarının olduğunu belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, öğrencilerin ve Türk Hava Yolları gibi firmaların da öğrenci burslarına katkı sağladığını belirtti.

Aktif öğrenme yapısı içerisinde araştırma temelli öğrenme, öğrenci girişimciliği ve yenilikçilik, disiplinlerarası çalışma yöntemi ve uzun dönemli stajlara önem verdiklerine değinen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu şunları söyledi: “ Sakarya Üniversitesi ile geçmişten bugüne tarihi köklerimiz var. İki kardeş üniversite arasındaki işbirliğinin her geçen gün artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Kurumlararası istişare ve tecrübe aktarımı için bugün buradayız. Bizim de Sakarya Üniversitesi’nin tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şey var. Karşılıklı işbirliğimiz her zaman artarak devam edecektir”

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise konuşmasında ‘’ SAÜ olarak kendimizi 250 yıllık İTÜ akademik geleneğinin devamı olarak görüyoruz, bunu her zaman söylüyoruz. Bugün İTÜ’nün Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve değerli ekibini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hocamız zahmet ettiler ekibiyle buraya kadar geldiler bugün bizlere tecrübe paylaşımı yapacaklar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de SAÜ olarak ilk 20 üniversite arasına girerek araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz.’’

Karşılıklı soru ve cevapların da yer aldığı toplantıda iki üniversite arasında bazı alanlarla karşılıklı protokollerin imzalanmasına karar verildi.

Toplantıya İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Deniz, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu , Prof. Dr Özer Uygun, fakültelerin dekanları, yüksek okul müdürleri ve akademisyenler katıldı.

AdminAdmin