SİYASET
Giriş Tarihi : 05-05-2023 21:24

İyi ki CHP’ye oy verdim diyeceksiniz

CHP ikinci sıra milletvekili adayı Ecevit Keleş: “Milletvekili olarak seçmenime karşı sorumluluğumu yerine getireceğim. Oy verenler iyi ki bu adama o verdim diyecek, oy vermeyenler teşekkür edecek ve bundan sonra ben de size oy vereceğim diyecektir.”

İyi ki CHP’ye oy verdim diyeceksiniz

 

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya milletvekili adayları seçim çalışmalarını Arifiye ve Sapanca’da sürdürdü. 

 

SADETTİN TANTAN’A ZİYARET

CHP milletvekili adayları Ayça Taşkent, Ecevit Keleş, Kamil Özkan, Azize Çeroğlu, Emel Akçil, Ali Fethi Gürler, Özer Özçınar, CHP İl Başkanı Cengiz Çiçek, Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Adalet, Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik, DEVA Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh Arifiye ve Sapanca’da aralarında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın da bulunduğu kanaat önderlerini ziyaret ettiler. Gün boyu cadde ve sokaklarda seçmenle buluştular. 

 

MİLLETVEKİLLERİ HALKLA BÜTÜNLEŞEMEDİ

CHP ikinci sıra milletvekili adayı Ecevit Keleş, iktidar partisi milletvekili adaylarının halkı unuttuğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sakarya milletvekilleri bu zamana kadar halkla bütünleşemedi. Sakarya milletvekilleri halkı unuttu, halk vekil oldu kendileri asıl oldu. Taahhüt ediyorum, Arifiye, Sapanca ve diğer tüm ilçelerimizi her ay ziyaret edip o ilçenin meydanında biz buradayız diyerek muhtarlarımızla ve halkımızla bir araya geleceğim. Vatandaşlarla o ilçenin, Sakarya’nın, Türkiye’nin sorunlarını konuşacağız. Kaymakamı, belediye başkanını arayacağız çözemedik, valiyi, büyükşehir belediye başkanını arayacağız çözemedik mi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi vereceğiz. Sakarya’nın o ilçenin sorunlarını çözeceğiz. Milletvekili olarak seçmenime karşı sorumluluğumu yerine getireceğim. Oy verenler iyi ki bu adama o verdim diyecek, oy vermeyenler teşekkür edecek ve bundan sonra ben de size oy vereceğim diyecektir. 

 

DEPREMLE İLGİLİ ADIM ATILMADI

Sakarya’nın öncelikli sorununun deprem gerçeği olduğunu vurgulayan Ecevit Keleş, “Sakarya’da 2001 yönetmeliği öncesi yapılan binaların yeniden kontrol edilip, depreme uygun yapılıp yapılmadığının denetlenmesini her zaman gündemde tuttuk. Sakarya’da yerinde kentsel dönüşümün yapılması noktasında müthiş baskılar yaptık. Emin olun hiçbirinden sonuç alamadık. Ekrem Yüce’ye, Sayın Vali’ye, ilçe belediye başkanlarına, kaymakamlara bu konuda girişim yapılmasını talep ettik. Sayın Ekrem Yüce, deprem müdürlüğüne sosyolog atamıştı, baskı yaptık işin ehlinin atanmasını sağladık. 

 

DEPREM ŞEHİTLERİ VERMEYELİM

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ilk kez bizim baskılarımız sonucunda stratejik planları hazırladı. 24 Yıl oldu Sakarya hala depremle ilgili hiçbir adım atmadı. 7 Bin adet 2001 yıl öncesi hasarlı binamız var. Yıkılması gereken kentsel dönüşüm gereken binalarımızla ilgili hiçbir plan yoktur. İlk işimiz Sakarya’da depremle ilgili yerinde dönüşümle ilgili kanuni bütün hamleleri yapmak olacaktır. Teşvikse teşvik, krediyse kredi, hibeyse hibe devletin tüm olanakları kullanılacaktır. Biz 30 yıl bekleyip yeni deprem şehitleri vermek istemiyoruz” diye konuştu. 

AdminAdmin