SİYASET
Giriş Tarihi : 08-10-2023 12:27

İYİ Parti Sakarya Teşkilatından aday adaylığı için iddialı isimler çıkıyor

İYİ Parti'nin kuruluş aşamasından beri teşkilatta yer alan Naci Kıral Ferizli Belediye Başkan aday adaylığını duyurdu. 

İYİ Parti Sakarya Teşkilatından aday adaylığı için iddialı isimler çıkıyor

İYİ Parti Sakarya önceki dönem Yerel Yönetimler Başkanı, STK İlişkileri Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Naci Kıral, Mart 2024 yerel seçimlerinde Ferizli Belediye başkan aday adaylığı için İl Başkanı Serdip Dokumacı'yı ziyaret etti.

İYİ Parti Geyve ilçe kurucu başkanı Yusuf Baran da, Mart 2024 yerel seçimlerinde Geyve Belediye başkan aday adaylığı için istifa etmişti.  İYİ Parti yönetim kurulu ise Yusuf Baran'ın yerine Geyve İlçe Başkanlığına Remzi Sönmez'i seçti.

İYİ Parti şehrimizde ilk aday adaylarını açıklayan parti olarak dikkat çekiyor. Her fırsatta yerel seçimlerde iddialı olduklarını açıklayan İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Serdip Dokumacı yaptığı açıklamada: "Partimiz önceki dönem İl Başkan Yardımcımız, Ferizli’nin sevilen isimlerinden Naci Kıral İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, yerel seçimlerde Ferizli Belediye Başkan aday -adayı olarak yola çıktığını bildirmiştir. Partimizin kuruluşundan beri büyük emekleri olan Naci Kıral başkanımıza aldığı kararın hayırlı olmasını temenni eder, çalışmalarında başarılar dilerim" diye belirtti.

NACİ KIRAL KİMDİR?

1964 yılında Ferizli'de doğdu. 1994 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilmesinin ardından, Doğruyol Partisinin İlçe Başkanlığını yaptı. 1991 -  1994 yılları arasında Ferizli Spor Kulübü spor Başkanlığı görevini de sürdüren Kıral, 9 yıl yürüttüğü Doğruyol Partisinin ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından 2005 yılında Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 8 yıl başkanlığını yaptı. Ferizli Belediye Meclis üyeliği yapan Naci Kıral, aynı zamanda Ferizli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. İYİ Parti Sakarya Teşkilatında 2 dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kıral Türkiye Balkan ve Rumeli Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinine halen daha devam ediyor.

AdminAdmin