Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EKONOMİ

Kandıra karpuzunda hasat başladı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yıllardır üretilen, yetiştirilmesi ve hasadı emek isteyen Kandıra karpuzu tezgahlardaki yerini aldı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Kandıra karpuzunda hasat başladı
Paylaş:

Kandıralı çiftçiler, kendine has tadı ve aromasıyla bilinen, tüketiciler tarafından rağbet gören coğrafi işaretli karpuzun hasadı için tarlaya girdi.

Yeterli olgunluğa ulaşan karpuzlar, elle hasat edilerek satış noktalarına gönderiliyor.

Toptan satış fiyatı 9,5-10 lira olan ürün, manav tezgahlarında kilogramı 12-13 liradan satılıyor.

"Kandıra karpuzumuzu yemeyen 'Karpuz yedim' demesin"

Kırsal Ferizli Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Erdoğan Gülmüş, AA muhabirine, Kandıra karpuzuna ün kazandıran en önemli özelliğinin lezzeti olduğunu, ilçeye özgün iklim ve toprak yapısının bu lezzetin ortaya çıkmasında etkili olduğunu söyledi.

Gülmüş, karpuzu mayıs ortalarında tarlaya diktiklerini, damla sulama sistemiyle yetiştirdikleri ürünü ağustos ayının ortalarında hasat ettiklerini kaydetti.

Karpuzun kendine has tadı ve aromasıyla rağbet gördüğünü dile getiren Gülmüş, "Gönderdiğimiz yerlerde 'Bu karpuz nerden geldi?' diye soran, sürekli bu karpuzu isteyen, 'Ömrümde böyle karpuz yemedim.' diyenler var. Karpuzu hediye olarak Mersin'e kadar gönderenler var. Kandıra karpuzumuzu yemeyen, 'Karpuz yedim.' demesin." diye konuştu.

Gülmüş, bu yıl 25 dönüm alanda karpuz yetiştirdiğini aktararak, "150-200 ton arasında mahsul almayı bekliyoruz. Gelecek yıllarda bunu 300-400 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Müşterisi hazır, böyle bir lezzet tarlada kalmaz. Kocaeli Hal Müdürlüğü ve diğer pazarcı arkadaşlar sayesinde tüm sofralara karpuzumuzu gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et TOKİ 11 ilde 48 ay vadeyle arsa satacak

Akışın sonuna geldiniz.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');