EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-05-2023 15:53   Güncelleme : 26-05-2023 10:00

Karaman Ges'ile 4 Bin Hanenin Elektrik Üretimi Başlıyor

Karaman GES panel montajları tamamlanan kısımlarda elektrik üretimi testleri programında konuşan Başkan Ekrem Yüce; Pamukova’da İsabalı ve Bacı Mahalleri sınırlarında 48 bin m²’lik alanda, kurulu gücü 3 MW olan 8 bin adet güneş paneli ile yıllık 5 GWh (cigavatsaat) elektrik üreteceğimiz projemiz ile ilgili 29 yıllığına arazi tahsisleri alınmış olup, proje çalışmalarına başlıyoruz dedi.

Karaman Ges'ile 4 Bin Hanenin Elektrik Üretimi Başlıyor


 

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; Sakarya olarak tükettiğimiz enerjiyi kendimiz üretecek, yenilenebilir kaynaklarla temiz enerjiyi kullanacağız inşallah. Karaman’da 60 milyon lira yatırımla 55 bin m²’lik alanda; kurulu gücü 5 MW (megavat) olan 14 bin adet güneş paneli ile yıllık 8 GWh (cigavatsaat) elektrik üreteceğiz. Böylece yıllık 4 bin hanenin elektrik tüketimine eş değer enerjiyi üretmiş olacağız.

Güneş Enerji Santralinde üretilecek elektriğin Karaman Dağıtım Merkezindeki trafoya bağlantısı yakın zamanda yapılmıştı.

14 bin adet güneş panelinden sadece son 2 bin panelin montajı kaldı.

Bugün panel montajları tamamlanan kısımlarda elektrik üretimi testlerini gerçekleştireceğiz.
Yakın zamanda son 2 bin panelin montajının tamamlayarak sistemi komple devreye alınmış olacağız inşallah.
Bu santralde Aylık ortalama 650 bin kWh (kilovatsaat) üretim yapılarak, tükettiğimiz elektrikten mahsuplaşma ile aylık 1 milyon 500 bin TL olmak üzere, yıllık 18 milyon TL kazanç elde edeceğiz.

Ayrıca; bu proje yanında Pamukova’da İsabalı ve Bacı Mahalleri sınırlarında 48 bin m²’lik alanda, kurulu gücü 3 MW olan 8 bin adet güneş paneli ile yıllık 5 GWh (cigavatsaat) elektrik üreteceğimiz projemiz ile ilgili 29 yıllığına arazi tahsisleri alınmış olup, proje çalışmalarına başlıyoruz.

Güneş Enerjisi Santrallerimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum

Şehrimiz için gece gündüz demeden emek veriyoruz, çalışıyoruz. Altyapıdan üstyapıya, sağlıktan spora, eğitimden kültüre, tarımdan enerjiye ve daha birçok alanda hemşerilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bugün burada bir araya geldiğimiz, şehrimiz için çok kıymetli olan Güneş Enerjisi Santrallerimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyor; saygıyla, muhabbetle selamlıyorum dedi.

AdminAdmin