YEREL
Giriş Tarihi : 07-02-2023 13:01

“Karasu, Deprem Bölgesine Yardım İçin Seferber Oldu”

Maraş ve çevresinde iki büyük deprem yaşayan vatandaşlarımıza Türkiye’nin her yerinden yardımlar yola çıktı.

“Karasu, Deprem Bölgesine Yardım İçin Seferber Oldu”

Sakarya Valiliği Koordinasyonuyla Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi çatısı altında Karasu’dan Maraş’a yardım tırı gönderildi.

Yardımlar Toplama Alanına Ulaştı.

Depremi yaşamış ve zor zamanlarda birbiriyle kenetlenerek olumsuzlukları aşmayı başarmış milletimiz, depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgeye yardım ulaştırabilecek güvenilir yollar aradı. Kaymakamlık ve Karasu Belediyesinin, Kapalı Spor Salonunda yardım toplanacağını sosyal medya hesaplarından ve belediye anonsları aracılığıyla duyurmasının ardından, Karasulular kendi imkanlarıyla hazırladıkları malzemeleri Kapalı Spor Salonuna ulaştırdı.

Başkan, Yardım Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Karasu Belediye Başkanı İshak SARI ve Kaymakamlık yetkilileri gecenin ilerleyen saatlerine kadar halkımızdan gelen yardımların toplanma ve belli bir düzende kayıt altına alınma sürecini yakından takip etti. AK Parti İlçe Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcıları da Başkan SARI’ya yardım organizasyonunun takibinde eşlik etti.

Üzerimize Düşeni Yapacağız.

Başkan SARI, “Büyük bir acı daha yaşıyoruz. Deprem uzmanlarını dahi şaşkınlık içerisinde bırakan iki büyük depremi aynı gün içerisinde yaşayan bölge halkımız, kışın ağır koşullarının da etkisiyle çok zor koşullar içerisinde. Depremi daha önce yaşadık ve bu afetin boyutlarını iyi biliyoruz. Bu sebeple de şu an yaşananları çok iyi anlayabiliyoruz. Karasu Belediyesi olarak ivedilikle bölgeye araç ve personel yolladık. Şimdi de yardım tırımızı bölgeye yolluyoruz. Bundan sonraki süreç için de üzerimize düşen vazifeleri yerine getirme gayreti ve azminde olacağız. Hepimize geçmiş olsun. Yaralı kardeşlerimize acil şifa, vefat edenlere rahmet diliyorum. Allah milletimizi bundan sonraki felaket ve afetlerden korusun.” açıklamasında bulundu.

 

AdminAdmin