YEREL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 12:52

Karasu sanayi esnafı'' Biz yerimizden memnunuz''

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş, belediye yetkilileri ve sanayi esnafı bir araya geldi. Sanayi sitesinin yeri ve cami konularının görüşüldüğü toplantıda sanayi esnafı yerlerinden memnun olduğu konusunda hemfikir oldu.

Karasu sanayi esnafı'' Biz yerimizden memnunuz''


-

Karasu Sanayi sitesinde gerçekleştirilen toplantıda, sanayi sitesi esnafının talep ve şikayetleri konuşuldu. Toplantıya Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş, belediye yetkilileri ve sanayi esnafı katıldı.

Toplantının ön plana çıkan gündemi mevcut sanayi sitesinin yeri, imarının boşa çıkartılması, yapılması istenen cami ve ikinci sanayiye ihtiyaç konusu oldu. Sanayi esnafının ve işyeri mülkiyet sahiplerinin dilek ile temennileri de toplantıda kayıt altına alındı.

YAVUZ DA UYGUN BULDU

S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş, “Cami yerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da Karasu’da inceledi ve uygun buldu” diyerek bir kez daha cami taleplerini dile getirdi.

Sanayinin yeriyle ilgili bir anket yapılacağı konusuna da değinen Çatalbaş, “Anketleri aldık ve sanayi esnafımızla görüştük. Anket formlarının sanayi esnafının yararına olmadığını gördük. Öyle bir anket hazırlanmış ki, kiracılara sorulacak, kiracılar mülkiyet hakkı sahibine ve sanayi kooperatif hakkı sahibine bilgi verecek. Bu bilgiye göre de Karasu Belediyesi tasarruf kullanacak, sanayi sitesinin mülkiyet hakkı olan kooperatif ortaklarının üzerinde yaptırım uygulayacak. Sanayi esnafı olarak bunu doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.


Çatalbaş, “Yasa gereği küçük sanayi sitesi ve kooperatifleri şehrin içinde olmak zorundadır. Eğer küçük sanayi sitesi kalkacaksa, şehirle iç içe kaldığı için önce OSB kalksın. Sanayi sitemizi ellemeyin. Camimizin de yapılmasına izin verin. Sanayi imarını ele alıyorsa belediye, esnafla görüşmek zorunda ama görüşülmüyor” dedi.
BİZE TALEPLER GELİYOR

Esnafın sorularını yanıtlayan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, “Şunu belirtmek isterim ki, kimsenin isteği ve arzusu olmadan, dayatmayla bir şey olmaz, yer değişikliği yapılmaz. Ancak mevcut sanayi sitemizin dükkanlarının küçük olduğu ve ihtiyaçlara cevap vermediği, daha büyük bir sanayi alanının olması gerektiği ve sanayinin sahilde konut alanının içerisine dar bir alana sıkışmış durumda olduğuna dair tepkiler aldık” dedi.

Ağun, “Planların Ankaralı bir firma tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Bu doğru değil. Firma, bu alanda ne tür proje yapılırsa ilçeye değer katar, vatandaşın menfaatine hangisi olur diyerek farklı projeler hazırlıyor. Bu projeler üzerinde biz de Belediye olarak bir değerlendirme yaparak projeleri esnaf ve mülk sahipleriyle paylaşarak ortak karar almayı düşündük. Fakat ortada bilgi kirliliği oluşturuldu. Sanayi imar planında görülmüyorsa öyle hemen kaldırılmaz. Bu hak kalıcıdır” şeklinde konuştu.

YENİ SANAYİ SİTESİNE İHTİYAÇ VAR

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre ise “Karasu’da mevcut sanayi ustalarının yanında yetişen veya dışarıdan gelenler, yeni dükkan açmak için yer bulamıyor. Bu nedenle Karasu’da daha büyük yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç var. Karasu’da yetişen ustalar önce Ferizli’ye sonra da Adapazarı sanayi sitesine gitmek zorunda kaldı” diye konuştu. Emre, ayrıca sanayi esnafında işletme sahiplerinin olmadığı zaman gelerek çalışanlara anket kapsamında sorular sorulmasını da yanlış bulduğunu sözlerine ekledi

AdminAdmin