SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-11-2023 16:56

Karasu'da Diyaliz Hasta Okulu programı düzenlendi

      Karasu Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi ve Enfeksiyon Kontrol Birimi  olarak,31 Ekim 2023 Salı günü ’Sen Adım At Onlar Hayata Bağlansın’ sözü ile Diyaliz Hasta Okulu’nu düzenledik. Hasta ve yakınlarını bilgilendirmek ve hastalıklarıyla nasıl baş edebilecekleri konusunda yardımcı olarak, yaşam kalitelerini arttırmalarını amaçladık.Hastane  Başhekimi  Oğuzhan Bodur  da ‘Hasta ve yakınlarının, hastalık sürecini doğru yönetebilmesine, öz bakımlarını  arttırmasına, olası tedaviler hakkında bilgi alabilmesine  ve karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri problemlere cevap bulabilmelerine, hasta eğitimi uygulamalarıyla imkân sağlanmaktadır.’diyerek hasta okulunun öneminden bahsetmiştir.

Karasu'da Diyaliz Hasta Okulu programı düzenlendi

     Ünitemiz,2001 yılında beş cihaz  ile hizmete açılmıştır. Halen  18 hemodiyaliz cihazı ile 65 hastaya  aylık 700 diyaliz seansı yaparak hizmet vermektedir. Diyaliz Hasta Okulu eğitimi düzenleyerek Sakarya’da bir ilke imza atmış bulunuyoruz.

   Diyaliz Sorumlu Hekimi Uzm.Dr. Ümit ŞAİR, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nurdane EKİZ UZUN, Psikolog Nuran ARSLAN, Sosyal Çalışmacı Mira Mizgin ASLAN, Fizyoterapist Latife ÇELİK, Diyetisyen Aslı DÜZ ve Diyaliz Ünitesi Sorumlu Teknikerimiz Muharrem YILMAZ konuşmacı olarak katılmıştır. Hasta Okulu’nda, Diyaliz Nedir?, Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliği ,Diyaliz Komplikasyonları, Organ Nakli, Vasküler Giriş Yolları, Diyalizde Beslenme ve Diyet, Hastaların Sosyal Hakları , Diyaliz Hastalarının Psikolojik Sorunları ile Baş Etme Yöntemleri, Diyalizde Egzersiz Uygulamaları, Enfeksiyon Kontrol Önlemleri ve El Hijyeni  konulu eğitimler verilmiştir.

     Hasta ve hasta yakınları tarafından geniş katılım sağlanan eğitim sonunda, Başhekim  Uzm. Dr. Oğuzhan BODUR ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge YILDIZ, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Abdullah FİLİZFİDANOĞLU, İç Hastalıkları Uzmanı ve Diyaliz Sorumlu Hekimi Ümit ŞAİR ve Diyaliz Ünitesi Sorumlu Teknikerimiz Muharrem YILMAZ tarafından  katılımcılara belgeleri takdim edilmiştir.

AdminAdmin