Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

Kaynarca ve Ferizli MYO’dan ortak ‘Tasarım Günü’ etkinliği

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu ile Ferizli Meslek Yüksekokulu öğrencileri ‘Tasarım Günü’ etkinliğinde bir araya gelerek tasarım çalışmaları gerçekleştirdi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Kaynarca ve Ferizli MYO’dan ortak ‘Tasarım Günü’ etkinliği
Paylaş:

SUBÜ Kaynarca S.S. MYO Bilgisayar Destekli Animasyon Programı öğrencileri ile Ferizli MYO Grafik Tasarım Programı öğrencileri ilki gerçekleştirilen ‘Tasarım Günü’ etkinliğinde bir araya geldi. Kaynarca S.S. MYO’da düzenlenen etkinlikte, Ferizli MYO Öğretim Görevlisi Ersin Berk ‘Tasarımda Teorinin Önemi ve Yaratıcılık’ başlıklı bir sunum yaparken, Kaynarca S.S. MYO Öğretim Görevlisi Mehmet El ise ‘Hedef Kitleye Göre Tasarım’ başlıklı sunumuyla programa katkıda bulundu. Teorik oturumların ardından öğrenciler, bilgisayar laboratuvarlarında bir araya gelerek tasarım çalışmaları gerçekleştirdi. 20 Aralık Dünya Uluslararası İnsani Dayanışma Günü teması çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler dayanışma kavramını yansıtan çeşitli tasarımlar üretti. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı etkinliğin sonunda, öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi.

Geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor

Etkinliğe 1. ve 2. sınıf Grafik Tasarım Programı öğrencileriyle birlikte katılan Öğr. Gör. Ersin Berk, davetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Öğr. Gör. Mehmet El ve Kaynarca S.S. MYO yönetimine teşekkür etti. Tasarım Günü etkinliğinin üniversitedeki ilk ortak tasarım faaliyeti olduğuna dikkat çeken El ve Berk, “Bu tür ortak sanatsal faaliyetler, hem öğrencilerin farklı tasarım disiplinlerinden arkadaşlarıyla etkileşim kurmasını hem de birimler arası iletişimin güçlenmesini sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda tasarım günü etkinliğini gelenekselleştirmek ve öğrencilerimizin tasarım kapasitelerini daha da artırmak istiyoruz” şeklinde konuştular.

 

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');