ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 20-11-2022 20:49   Güncelleme : 20-11-2022 21:13

Kilis'teki terör saldırısında 8 güvenlik personeli yaralandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kilis'te gerçekleştirilen terör saldırısında 1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralandı.

Kilis'teki terör saldırısında 8 güvenlik personeli yaralandı

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Kilis'te gerçekleştirilen terör saldırısında 1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralandı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Kilis Öncüpınar Sınır Kapısında konuşlu Polis Özel Harekat yerleşkesine  PKK/PYD  terör örgütünce Tel Rıfat  bölgesinden Çok Namlulu Roketatar(ÇNRA) saldırısı düzenlenmiş , saldırı sonucu; 1’i Komiser, 6’sı Polis Memuru olmak üzere 8 Güvenlik Personeli yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

YARALANAN ASKER VE POLİSLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Akşam saatlerinde Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden PKK/PYD terör örgütü tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda Suriye’nin sıfır noktasında bulunan Öncüpınar konaklama tesislerine atılan roketatarlı saldırı sonucu 1’i komiser, 6’sı polis memuru 8 güvenlik görevlisi olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Kilis Prof. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Kilis Valisi Recep Soytürk, hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı. 8 yaralıdan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, hastanenin çevresinde yoğun güvenlik önemleri alındı.

PKK/YPG HEDEFLERİ VURULUYOR

Roketatarlı saldırının gerçekleştiği Tel Rıfat bölgesindeki PKK/YPG’li teröristlerin bulunduğu bölge Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Bölgesinde konuşulu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri ateş destek vasatları tarafından yoğun ateş altına alındı.

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roket, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine düştü.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi.

TERÖR SALDIRISINDA EŞİNİ VE KIZINI KAYBEDEN MEVLÜDİYE MEYDAN'DAN HAREKATA DESTEK

İstanbul'daki terör saldırısında eşi Yusuf ve 9 yaşındaki kızı Ecrin'i kaybeden, kendisi de yaralanan Mevlüdiye Meydan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatının acısına su serptiğini söyledi.

Kardeşinin nişanı için gittiği İstanbul'da 13 Kasım'daki terör saldırısında kızı Ecrin ile yaşamını yitiren 34 yaşındaki Yusuf Meydan'ın ailesi, Adana’daki evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

Meydan'ın eşi Mevlüdiye Meydan, pansumanlar için hastaneye gitmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Yeniden sağlık kontrolünden geçirileceğini belirten Meydan, "Yaralarım geçici, çok da önemli değil çünkü hiçbir yerim acımıyor." dedi.

Meydan, TSK'nın Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç Hava Harekatını desteklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Kilis'teki terör saldırısında 1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralandı - Resim : 1

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bana daha ilk gün 'Sen dik dur, öcü alınacak.' diye söz verdi. Kızımın kanının yerde kalmayacağının sözünü vermişti. İstanbul'daki saldırının üzerinden bir hafta geçti, çok da iyi değilim ama bugün en azından içime bir nebze olsun su serpildi. Kızımın, eşimin kanının yerde kalmadığını bilmek bir nebze olsun içime su serpti."

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'daki terör saldırısında Yusuf Meydan ve 9 yaşındaki kızı Ecrin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Baba ve kızın cenazesi, 14 Kasım'da Adana'da toprağa verilmişti.

AdminAdmin