EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-10-2023 16:46

KONUT A.Ş temeli atıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Sakaryalının beklediği KONUT A.Ş'nin 240 konutluk ilk projesinin temelini atacaklarını açıkladı. Yüce, "Sakarya'mızın kalbinde yapacağımız şehir kütüphanesi şehrin cazibe merkezi olacak. Ayrıca KONUT A.Ş ile 12 blokta yükselecek 240 konutluk projemiz şehre farklı bir estetik doku katacak. Bir web sitesi hazırlıyoruz, yakın zamanda temeli atacağız" dedi.

KONUT A.Ş temeli atıyor

Yenikent bölgesi Korucuk'ta inşa edilecek 240 konutluk projenin yakın zamanda temelinin atılacağını söyleyen Yüce, merak edilen her şeyin hazırlanan web sitesinde yayınlayacağını belirterek, "Her şey için son aşamaya geldik, sadece fiziki değil estetik olarak Sakarya'ya büyük bir yenilik getireceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Yüce, projede vatandaşlara en kolay ödeme seçeneklerini sunduklarını anlatarak detaylara yer verdi.

 

1999'u yaşayan Sakarya

Kentsel dönüşümün en önemli adımlarından biri olan KONUT A.Ş'yi anlatırken 1999 depremini hatırlatan Yüce, "Hepimiz bunu 99 depreminde acı bir şekilde tecrübe edindik. Bu acıların tekrarlanmaması için öncelikli çalışmalarımız arasına kentsel dayanıklılığı, kentsel dönüşümü aldık.  Bu projemiz sayesinde hemşerilerimize iyi standartlarla donatılmış, huzurlu, güvenli bir çevrede yaşama imkânı sağlıyoruz. Toplamda 240 daire inşa edeceğimiz projemizde, ilk etapta Korucuk'ta 240 konut üreterek bunların 150'sini makul şartlarda sunarak vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız inşallah. Taleplerin fazlası durumunda, adil bir kura ile hak sahiplerini belirleyeceğiz" dedi.

 

Konut alacaklara kolay ödeme

Yüce, ödeme seçeneklerinin ayrıntılarına değinerek, "Projemizin ödeme seçeneklerinde de hemşerilerimizi düşündük. Peşin alımlarda, liste fiyatından %10'luk bir indirim uygulayarak, yüklerini hafifletiyoruz. Ayrıca, %25 peşinatla başlayıp, 6 ayda bir %2 veya %3 ara ödeme seçenekleriyle, 84 aylık veya 120 aylık vadelerle de kolaylık sağlıyoruz. 12 blokta yükselecek olan projemiz, 23 bin metrekarelik bir alana sahip olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz bu toplu konutlarla hem geleceğimize güvence sağlamayı hem de şehrimize estetik bir doku katmayı hedefliyoruz. Konut A.Ş için bir web sitesi de hazırlıyoruz. En kısa sürede hizmete alacağız. Bütün her şey son aşamaya geldi. . Temeli atmak için yakın zamanda bir açılış yapacağız. Sadece fiziki değil estetik açıdan Sakarya'ya büyük bir yenilik kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin