Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 Aralık'ta sona erecek sınavlar ile ilgili süreci yakından takip ediyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi
Paylaş:

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrenciden yaklaşık 600 bini sınavlara girdi.

Çevrim içi ortamda 9 Aralık'ta başlayan sınavlar, 20 Aralık'a kadar devam edecek.

Sınavlara erişim sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.

Bunun yanı sıra bakanlık, sınav sorularını internet üzerinden paylaşarak kopya çektiği anlaşılan öğrencilerin sınavları hakkında da gerekli işlemleri yapıyor.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et 5 soruda asgari ücret süreci

Akışın sonuna geldiniz.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');