EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-07-2023 19:09

Koronavirüs cezaları silindi!

Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda birçok önemli karara imza atıldı. Kiralara uygulanan yüzde 25’lik artış oranının süresi bir yıl uzatıldı. Koronavirüs salgını döneminde denetimli serbestlik uygulanan ve infazı 5 yıldan az kalan hükümlüler cezaevine dönmeyecek.

Koronavirüs cezaları silindi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda birçok kanun teklifi kabul edildi. Konut kiralarına uygulanan yüzde 25’lik artış oranının süresi bir yıl uzatıldı. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Torba kanunda idari para cezalarına ilişkin düzenleme de yapıldı. Koronavirüs salgını dönemindeki idari para cezaları tebliğ edilmeyecek. Tebliğ edilmiş olan cezalar tahsil edilmeyecek. Cezayı ödeyenlere ise tahsil edilen ücret iade edilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, koronavirüs salgını sırasında izinli çıkan hükümlüler için de yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu. Karara göre salgın döneminde izne çıkarılan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayırlmalarına 5 yıldan az kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek. Bu kişiler kalan sürelerini denetimli serbestlik altında geçirecek. Kapalı ceza infaz kurumunda cezasının belirli bir süresini geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna geçebilecek.

AdminAdmin