EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-11-2023 17:54   Güncelleme : 01-11-2023 17:55

Lojistik Mezunları Marka Projesi İle İstihdama Katılacaklar…

İstihdama katılmakta zorlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi lojistik bölümü mezunu genç işgücünün, MARKA projesi ile işe yerleştirilmeleri için imzalar atıldı. MARKA, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün müşterek çalışması ile yeni veya eski mezunlar ücretsiz olarak düzenlenecek Forklift kursu sonrası istihdama katılacaklar. Kurs belgesi alanların, Forklift Operatörü mesleğinde en çok işgücü talebinin bulunduğu özellikle imalat ve sanayi sektöründeki Kurumsal işletmelerde işe yerleştirilmeleri sağlanacak…

Lojistik Mezunları Marka Projesi İle İstihdama Katılacaklar…

 

Günümüzün iş dünyası ve uluslararası rekabet piyasada en çok aranabilecek mesleklerde bile ilave beceriler ve yeni belgeler isteyebilmektedir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma hizmetleri alanı içerisindeki lojistik dalı, dağıtımdan depolamaya, stok yönetiminden belge düzenlemeye teorik ve uygulamalı eğitim ve öğretim vermesine rağmen, bu alanda en çok kullanılan forklift araçları için ayrı bir belgeleme gereksinimine ihtiyaç duymaktadır. Bu itibarla, lojistik alanından mezunların forklift operatörlüğü belgelendirmesi sonucu en çok aranan meslekler arasında sektörün ihtiyaç duyduğu işgücü ihtiyacını kısmen de olsa gidereceği düşünülüyor.
Protokol imza törenine Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA ve SGK Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ birlikte gerçekleştirdiler.
Kısa sürede belgelendirip, istihdama katılmalarını bekliyoruz
Sakarya Valisi KARADENİZ; “Organize Sanayi Bölgelerinde son dönemlerde yeni faaliyete başlayan, birçok kurumsal işletmede yükleme ve indirme işlerinde artarak kullanılan forklift araçları için “Forklift Operatörlüğü” meslek elemanı aranmaktadır. İŞKUR’un artan talepler için MARKA destekli düzenlediği kurs programlarının başarılı bir şekilde uygulanarak istihdama katılması sonrası lojistik mezunlarını da kısa sürede belgelendirerek istihdama katmayı hedefliyor ve gençleri kısa sürede belgelendirip, istihdama katılmalarını bekliyoruz. Hedef kitlemizin başında gençler yer almaktadır. Düzenlenecek programın hayırlı olmasını diler, uygun adayları programa katılmaya bekliyoruz” ifadesinde bulundu.
Genç işgücünün mesleki becerilerini geliştirmelerine destek oluyoruz
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU; “Forklift operatörlüğü belgesi lojistik mezunları için önemli bir adım olacaktır. Mezunlar için, bu belge, istihdam edilebilirliklerini önemli ölçüde artırarak kariyerlerini ilerletme fırsatları sunacaktır. Ayrıca, bu tür eğitim programları, genç işgücünün mesleki becerilerini geliştirmelerine ve kendilerini işgücü piyasasında daha cazip hale getirmelerine yardımcı olacaktır. Forklift operatörlüğü sertifika programının genç mezunlara şimdiden hayırlı olmasını dilerim.” Değerlendirmesinde bulundu." denilmektedir.

 

AdminAdmin