GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 13:38   Güncelleme : 22-03-2023 13:40

Londra’da ödül günü: Avrupa Kalite Ödülü Sakarya’nın

Londra’da Avrupa Kalite Zirvesi ve Avrupa Kalite Ödülleri törenine katılan Başkan Ekrem Yüce’ye Avrupa Kalite Ödülü takdim edildi. Yüce, “Tarımda da dünyaya örnek olacak projelere imzamızı atıyoruz.  Bu ödül Sakarya’mızındır” diye konuştu.

Londra’da ödül günü: Avrupa Kalite Ödülü Sakarya’nın

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Londra’da Avrupa Kalite Zirvesi ve Avrupa Kalite Ödülleri törenine katıldı. Başkan Yüce’ye törende Sakarya’da yapılan inovatif tarımsal faaliyetler sebebiyle Avrupa Kalite Ödülü takdim edildi.

 

Büyükelçiye ziyaret

Londra Southwark Belediye Başkanı Sn. Sunil Chopra’nın elinden ödülü alan Başkan Yüce, “Bu ödül Sakarya’mızındır” dedi. Törende Başkan Yüce’ye Dr. Necip Uludağ ve Fahri Ustaoğlu eşlik etti. Başkan Yüce ayrıca Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ı ziyaret etti. Ertaş ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirirken Başkan Yüce ise nazik misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

 

Yeni yaklaşımları benimsiyoruz

Törende konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız birçok kültürü, tarihi, doğayı içinde barındıran nadide şehirlerden biridir. Şehrimizin bu özelliğinin farkında olarak yaptığımız çalışmaları en güzel koşullarda değerlendiriyoruz. Hem medeniyetimizin izlerini ve tarihimizi koruyan hem yeni dönemin şartlarına uyum sağlayan hem de küreselleşen dünyada 'Ben de varım.' diyebilen bir Sakarya için gündüz gece çalışıyoruz.  Belediyecilik bir gönül işidir. Kamu hizmetlerinde insanlarla en çok iç içe olan kurumların başında belediyeler gelir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler rutin belediyecilik hizmetlerimizi devam ettirirken bunun yanında vatandaşlarımızın konforu ve geleceği için yeni yaklaşımları benimsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Spor’da ödülleri topladık

Spora yapılan yatırımlarla Sakarya’nın aynı zamanda Dünya Bisiklet Dostu Şehir ve Avrupa Spor Şehri unvanlarını aldığını dile getiren Başkan Yüce, “Sakarya’mızın spor konusunda öncü şehir olması için önemli adımlar attık. 2021 yılında da Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından uzun incelemeler sonucu verilen Dünya Bisiklet Şehri Unvanını alarak ülkemizde ilk ve tek şehir olma özelliğine kavuştuk. Bisiklet projelerinin yanı sıra yürüttüğümüz spor çalışmaları, organizasyonlar ve destekler sonucunda 2023 Avrupa Spor Şehri unvanını aldık.

Avrupa Spor Şehri unvanı ile Sakarya’mızın spor altyapısının daha da geliştirilmesinde ve tüm yaş grupları arasında spor, hoşgörü, adil oyun ve sağlıklı yaşam tarzlarının teşviki açısından büyük bir farkındalık oluşturuyoruz” dedi.

 

Dünya’ya örnek tarım projeleri

Dünya’ya örnek projelere imza attıklarını dile getiren Başkan Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı her zaman inovatif bir çerçeve ile gerçekleştiriyoruz. Spor da olduğumuz gibi tarımda da dünyaya örnek olacak projelere imzamızı atıyoruz. Günümüzde tarım, Sakarya’mızda önemli bir stratejik sektördür. Topraksız ve örtü altı tarımda konusunda dünyanın en ileri örneklerinden birini Seracılık Mükemmeliyet Merkezimizle sunuyoruz. Botanik Cennet Vadimizde 15 çeşitte milyonlarca tıbbi ve aromatik bitki üretiyoruz. UTÇEM projesiyle tarımda 4.0 vizyonu ile güçlü bir sistem oluşturuyoruz. Projede bitkilerin su ihtiyacı, gübreleme zamanı, ilaçlama zamanı ve hasat zamanını belirleyip devreye alan otomatik bir sistem geliştirdik. Bunların yanı sıra damızlık manda, safran ve istiridye mantarı yetiştiriciliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin