EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-08-2023 14:02

Mezuniyet Törenleri Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri, ‘Üniversite Dereceleri Töreni’ ile tamamlandı.

Mezuniyet Törenleri Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet törenleri tamamlandı. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, mezuniyet törenlerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm personellere teşekkür etti. 20 Haziran’da Eğitim Fakültesi Mezuniyeti ile başlayan törenler, 27 Temmuz Perşembe günü dereceye giren öğrencilere yönelik olarak düzenlenen “Üniversite Dereceleri Töreni” ile son buldu.

SAÜ 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında 3,94 ortalama ile Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Mezunu Mehmet Çetinkaya ve İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Kazım Ahmet Mert üniversite birincisi oldular. İlahiyat Fakültesi mezunu Remziye Ordu üniversite ikincisi, İletişim Fakültesi öğrencisi Esmanur Bakkaloğlu ise üniversite üçüncüsü oldu. Meslek yüksekokulları birincisi ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Esra Dulundu oldu.

Bünyesinde barındırdığı 16 fakülte ve 6 enstitüsü 2 yüksekokul ve 3 Meslek Yüksekokulu ile bu yıl toplamda 6 bin 341 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, 250 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ve Yüzyılın Felaketi Kahramanmaraş depremleri nedeniyle öğrencilerden bir süre uzak kaldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Bu vesileyle hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine tekrardan başsağlığı dilemek istiyorum. Bir süre öğrencilerimizden uzak kaldık ancak aramıza mesafeler girse dahi misyonumuz gereği dünyadaki değişim ve gelişimlere açık, kendini sürekli geliştiren öğrenciler yetiştirmekten vazgeçmeyeceğiz. Üniversitemizin güçlü bilişim altyapısı sayesinde hızlı bir şekilde öğrencilerimize erişim sağladık. Tüm birimlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Mezunlarımızın her daim yanındayız

Sakarya Üniversitesi ailesine katılan öğrencileri mesleğine hazır, yetkin bireyler olarak yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Öğrencilerimizi dünyanın en güzel kampüslerinden birinde ağırlayarak,  güçlü ve nitelikli akademik kadromuz ile onları meslek hayatlarına yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin, kimliklerinin bir parçası haline gelen Sakarya Üniversiteli olma gururunu hayatlarının her anında yaşayacaklarına eminim. Mezun olan öğrencilerimize kapımız her zaman açık. Bundan sonraki yaşamlarında da her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin mezuniyetleri hayırlı, yolları ve bahtları her daim açık olsun” diye konuştu.

Hedeflerimizi ülkemizin hedefleri ile eşleştirdik

Sakarya Üniversitesinin, çeyrek asrı aşkın bir süredir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, “Üniversite olarak akademik hedeflerimizi ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, teknolojik altyapısını güçlendirmek ve hem bölgesel hem de şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunmak için güncelledik. Şehrimize, ülkemize ve dünyaya; bilime ve bilimin ışığı altında topluma katkıda bulunmak zorundayız. Bu kapsamda Araştırma Üniversitesi olma hedefiyle çıktığımız bu yolda gerek yayınları ile gerekse projeleriyle destek veren hocalarımızı yürekten kutluyorum. Üniversitemizin var olan potansiyelini ülkemizin hedefleriyle eşleştirerek bu başarılarımızı artıracağız. Son bir yılda yapılan çalışmalar bizim hedefe ulaşma azmimizi daha da arttırmaktadır” dedi.

Hedefimiz ilk 20

Sakarya Üniversitesinin Sapanca Gölü manzaralı yeşil ve eşsiz kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanakları ile Araştırma Üniversitesi olma hedefine odaklandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, Sakarya Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası sıralamalarda her yıl yükseldiklerini ve hedeflerinin ilk 20 üniversite arasına girmek olduğunu söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Güzel bir mezuniyet töreni dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Mezuniyet törenleri boyunca akademik ve idari personellerimiz yoğun ve aktif bir şekilde çalışmalarda bulundu. Törenlerde bir aksilik yaşanmadan sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağladılar. Törenlerin başarıyla gerçekleşmesinde emeği geçen tüm akademik birimlere, diğer tüm birimlerle koordineli bir çalışma yürüten Genel Sekreterlik ve bağlı daire başkanlıklarına,  mezuniyet törenlerini tüm sosyal medya ve iletişim kanallarını kullanarak kamuoyuna ulaştıran İletişim Koordinatörlüğü’ne ve mezuniyet törenlerinin güvenliğinden sorumlu, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin