SİYASET
Giriş Tarihi : 22-05-2023 09:24

Millet İttifakı İktidara Sert Sözlerle Yüklendi.

              DEVA Partisi İl Binasında bir araya gelen Millet İttifakı İl Başkanları ve DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, iktidara sert sözlerle yüklendiler.

Millet İttifakı İktidara Sert Sözlerle Yüklendi.

 

KARLITEKİN, “YILGINLIK YOK KAZANACAĞIZ”

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Başkanlık Kurulu Üyesi Tarım, Enerji, Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin’in açılışını yaptığı toplantıda Karlıtekin, “Çözüm sürecinde terörü hortlatanları kimse unutmadı önce aynaya bakın terörle nasıl mücadele edilir biz size öğreteceğiz. Göç politikanızla ülkeyi getirdiğiniz hal ortadayken, vatandaşlık hakkını TC Kimlik kartını para karşılığında satarken milliyetçilikten nasıl söz edersiniz? Ancak “Yılgınlık Yok! Kazanacağız. İktidar, devletin her tür imkânını kullanarak, propaganda yapmaktan çekinmedi. Tarihi seçim sürecinde, birinci turda halkımız, mevcut iktidarın yönetim anlayışına onay vermedi, güvenoyu vermedi. Ama öyle bir seçim yaşıyoruz ki bizim vergilerimizle oluşturulan, devletin tüm imkanlarını kendi iktidarlarını korumak ve sürdürmek için kullanıyorlar.  Bu seçim yarışında adalet ve hakkaniyet kesinlikle yoktur. TRT Haber’de 1 Nisan-1 Mayıs arasındaki canlı yayınlarında,   Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 32 saat, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yalnızca 32 dakika ayrılmıştır.  Aynı anda 30 kanalda da konuşsalar sonuçta oy kaybettiler.”” dedi. Millet İttifakında yer alan Partilerin Sakarya İl Başkanlarının katıldığı toplantıda DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekonomist Ömer Rıfat Gencal,  Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı  Aysun Hatipoğlu da yer aldı.

 

ALGILARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN SAHTE AFİŞ BASMAYA UTANMADILAR

Millet İttifakı İl Başkanları iktidara sert sözlerle yüklenirken, DEVA Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh, konuşmasında, "Seçim bitmedi. Mücadelemiz sandıkta meyvesini verecek. Seçimi kazanmak, algıları değiştirmek için sahte video ve afişleri piyasaya sürmeye utanmadılar. Söylenmemiş sözleri, yalanlarla süsleyip, suçunu bastırmak ve gizlemek isteyen suçlular gibi iftira atıyorlar. Bunlar ayıptır, günahtır. Biz düne kadar bu teröristlerle iş birliği yapanları, ayrıca şehirlerimizi teröristler için silah deposuna döndürenleri, bunların görmezden gelinmesi sonucu verdiğimiz şehitlerimizi de unutmadık.”

 

““VATANDAŞLARIMIZI TERÖRLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAKLA SUÇLAYAMAZSINIZ”

Ercan Başnuh, konuşmasında, “Yaşadığımız enflasyon, pahalılık, mülteci, uyuşturucu sorunu gibi birçok sorunumuz maskeleniyor, unutturulmak isteniyor. Terörist olmakla suçlanıyoruz. Halkı kutuplaştırarak, ayrıştırarak Millet İttifakı'na oy veren 24 milyona yakın vatandaşımızı terörle iş birliği yapmakla suçlayamazsınız. Sakarya şehrimizde, suskunluğun yerine coşkunun, mutsuzluğun yerine umudun, yoksulluğun yerine zenginliğin, işsizliğin yerine tam istihdamın hakim olmasını isterdik. Meclise gidecek olan Millet İttifakı vekillerinin bu şehrimizin, ülkemiz ve milletimizin sorunlarına  sahip çıkarak, fark yaratacaklarına inanıyoruz. 28 Mayıs referandum niteliğinde bir seçim olacak. Milletimize güveniyoruz.

 

OY KULLANMAYAN BİR YAKINIMIZI DA SANDIĞA GÖTÜRECEĞİZ”

“Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için 28 Mayıs tarihinde yeniden sandığa gideceğiz ve yanımızda da 9 Milyon civarında sandığa gitmeyen ve oy vermemiş olan bir yakınımızı veya komşumuzu da mutlaka sandığa götüreceğiz. Ülkesini, vatanını seven mutlaka oy kullanır. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. ” dedi.   

 

“SÜRECİ AKLIMIZDAN ÇIKARMADIK”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu; “Bingöl'de 33 askerimizi şehit eden namert pusuyu planlayan teröristi, Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkardılar. O yetmedi. Bebek katilinden, İmralı'dan mektup getirip kendilerine oy istediler. Bundan bile medet umdular. OSLO’da PKK ile masaya oturdular. Millet ittifakı ile terör örgütlerini yan yana getirmek isteyenler, çözüm sürecinde o gün terörist başını ‘kürt aktör’ olarak tanımlamıştır. Bu çirkin senaryoları halkımızı ayrıştırarak bütün Türkiye'de sürdürüyorlar. Seçimi kazanmak, algıları değiştirmek için sahte video ve afişleri piyasaya sürüyorlar. Söylenmemiş sözleri yalanlarla süsleyerek konuşup iftira atıyorlar. Düne kadar bu teröristlerle bu iş birliği yapanları…. Biz unutmadık. Biz bu süreci aklımızdan çıkarmadık… 2002'de iktidarı aldığınızda terör sıfırdı. Bugün ise sizin terör politikalarınız nedeniyle bu hale geldik ama üzerinize hiç suç almıyorsunuz. Başkasına suç atıyorsunuz. Biz buna izin vermeyeceğiz.”dedi.

 

 “KREDİ KARTLARINDAKİ NAKİT AVANS ÇEKMEYİ BİLE KALDIRDILAR”

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekonomist Ömer Rıfat Gencal,  “Ekonomiyi iyileştiremezken halen süre istiyorlar. İki gün önce kredi kartlarındaki nakit avans çekmeyi bile kaldırdılar. Sonra fark ettiler büyük tepki var. Akşam geri adım attılar. Ancak bilin ki 28 Mayıs'tan sonra gerçek gündeme döneceğiz. Vergileri arttırmanın planını yapıyorlar. 28'inden sonra bunları yaşayacağız. Neyle karşı karşıya kaldığımızı gördük. Belli ki seçimden sonra bunlar yapılacak. Ancak buna izin vermeyin. Ülkeyi yönetenler kendi geçmişlerini bu kadar yok sayarak Millet İttifakını her fırsatta nasıl PKK yanlısı ve Fetöcü olarak suçlar? Abesle iştigal bu durumu milletimiz görecek ve anlayacak kapasitededir. Tüm bu hedef saptırmalar hükümetin yere çakılan ekonomiden, milyonlarca işsizden, dış politikadaki açmazlarından, kadın şiddeti ile faili bulunamayan cinayetlerden  bahsetmemek için oluşturulan sunni gündemden başka bir şey değildir. Milletimiz bunu görmektedir.”dedi.

 

“SINIR NAMUSTUR. BU MÜLTECİ AKINI BEKAMIZI TEHDİT EDECEK”  

Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı  Aysun Hatipoğlu “Biliyorsunuz akın akın göç aldık. Ülkedeki demokrafik yapıyı değiştirecek politikalarla ülkede sorun üstüne sorun yarattılar. Sınırlarımız delik deşik oldu.  Ülkede yetişmiş insan kaynağı gençler, bu ortamda hayal dahi kuramazken dışarıya gitmeye yönlendi. Mülteciler şehirlerimizde yabancı mafya grupları kurup çatışırken, bir de hala bugün bile ısrarla onları geri göndermeyeceklerini söyleyenler var. Bu kadar misafirlik yeter. Millet İttifakı için ‘Sınır namustur’, ancak namusumuzu korumaktan aciz, her gün akın akın ülkemizin kılcal damarlarına sızan bu başıbozuk insan göçünü seyreden, yarın bir gün 10 milyondan 30 milyona çıkıp bekamızı tehdit edecek bu mülteci akını karşısında, ithal oy ümidi uğruna kılını kıpırdatmayanlara, vatanımızı bırakmamamız gerekiyor…!”

 

“BUNLARLA SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Askerimizi, polisimizi ve masum halkımızı şehit eden PKK'ya da domuz bağıyla insanları öldüren Hizbullah'a da IŞİD'e de milletin başına bela ettiğiniz FETÖ'ye de karşıyız ve bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizler ezelden beri teröriste terörist, katile katil deriz.”

 

“AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ”

“Biz ayrıştıran, kutuplaştıran, kişilerin tercihlerine yasaklarla engel koyan, bir konseri bile gençlere çok gören, toplum kesimlerinde sürekli suçlu kesimler yaratan, giderlerse gitsinler diyerek  bir süre sonra çark eden, insanını hakir gören, hakaret eden bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Seçimden sonra iktidar devam ederse bu anlayış değişmeyecek. Yaşadığınız günleri sorgulayın. Ama hatırlayın Türkiye'nin birçok yerinde, sudan bahanelerle, birilerinin talepleriyle konserler yasaklandı. Gençlerin eğlenmesi yasaklandı. Okullardaki mezuniyet törenleri yasaklandı. Eğer iktidar değişmezse bu tür konserler rahat rahat yapılabilecek mi? Doğrusu emin değiliz.” ifadelerini kullandı.  

 

“GENÇLİĞİNİZİ YAŞAYAMADINIZ, HAYALLERİNİZİ ÇALDILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Çiçek konuşmasında;  “Gençlerin girdiği sınavlarda sorular çalındı. Sadece bu değil hayalleri de çalındı. Liyakatin olmadığı, torpilin zirve yaptığı bir dönemde gençler hayatını dolu dolu yaşayamadı.  Güzel gelecek hayalleri dahi kuramadılar.  Zira hayatta kalmaya çalışıyorlar.  Gençliğini yaşayamayan gençlere seslenmek istiyorum. Sizden hayallerinizi çaldılar. O halde artık ayağa kalkma vakti geldi. Hiçbirimizin umutsuzluğa kapılma lüksü yok. Burada en büyük görev gençlere  düşüyor. Sıfırdan, yeniden başlayan bir seçimde, geleceğini kurmak ve kurtarmak gençlerin ellerinde. Gençler ailelerinize, komşularınıza, arkadaşlarınıza gidin. Oy kullanmayan ya da farklı yerlere oy verenlerle konuşun. Vatanını seven sandığa gider ve elini kalbine koyup gelecek güzel günler için oyunu verir. Haydi Türkiye. Oyumuz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin