YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 20:22

Muhtarlar Federasyonu Yeşilaycı

Sakarya Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne Ziyaret eden Sakarya Muhtarlar Derneği, ortak projelere imza atmak istiyor

Muhtarlar Federasyonu Yeşilaycı

Önleyici hizmetler alanında yapılan çalışmaların yanında 2019’dan bu yana psikolojik rehabilitasyon ve sosyal hizmet desteği veren Sakarya Yeşilay’ın Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) şehirde bağımlı olan vatandaşların bağımlılıklarını yenmek üzere gelmesi vesilesiyle Yeşilay Sakarya Şubesi’nin daveti üzerine Muhtarlar Derneği Federayon Başkanı-Güllük Mahalle Muhtarı Erdal Erdem, Çamyolu Mahallesi Muhtarı Fevzi Tetik, Tekeler Mahalle Muhtarı Necdet Kabasakaloğlu, Tığcılar Mahalle Muhtarı Ahmet Onsekizoğlu, Göktepe Mahalle Muhtarı Bayram Demirci, Şirinevler Mahalle Muhtarı Talat Özcan, Yenigün Mahalle Muhtarı Nevzat Berber, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Halim Kuru’dan oluşan Muhtarlar Heyeti tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Arzu Çakır; ‘‘Şehirde her katmana erişerek bağımlılıkla mücadelenin topyekun gerçekleştirilen Yeşilay; her kesimden insana ulaşmak, bağımlılığı olanları ise; YEDAM hizmetine yönlendirmeye devam ediyor. Eğitim ve farkındalık çalışmalarının yanı sıra bağımlı birey veya ailelerine ulaşmayı hedefleyen, bu noktada herkesin rahatlıkla Yeşilay Danışmanlık Hattı ALO 115 üzerinden ücretsiz randevu alarak bağımlılıklardan kurtulmak üzere tedavi hizmeti alabileceğini’’ söyledi.

Muhtarlar Federayon Başkanı Erdal Erdem'de; ‘‘Evrensel bir sorun olan bağımlılığın; İlimizde de çok farklı yerlerde, farklı problemlerle zaman zaman karşımıza çıkıyor” dedi. Bazen aileleri bağımlılık konusunda çaresizlik içerisinde, ne yapacaklarını bilemez bir şekilde gördüklerini ifade eden Muhtarlar Federayon Başkanı Erdal ERDEM;  “Hem anneler hem babalar, bazen eşler, bazen çocuklar bu konunun çok ciddi mağduru oluyorlar. Bu sebeple Federasyondan Ekibimi, Muhtarlarımızla bu konuyla ilgili bilgilenmek istedik. Herkes farkında olmayabilir ancak; bağımlılık konusuyla karşılaşırsanız hem bağımlı kişilerin hem de aileleriinn muhakkak Yeşilay Danışmanlık Merkezine başvurmaları gerekiyor. El birliğiyle bu konunun üstüne gidelim.” şeklinde konuştu.

Yeşilay’a desteğini ve teveccühünü esirgemeyen Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve Muhtarlardan oluşan Ekibi  YEDAM’ı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Bu kıymetli halk sağlığı hizmeti için ihtiyacı olan herkesi yönlendirmeleri gerektiğini, Sakarya’da yürütülen faaliyetler ele alınarak yapılacak çalışmaların entegrasyonu ve Muhtarlarımızın her zaman destek olacaklarını belirtti.

Bedensel bütünlüğün yanında ruhsal bütünlüğün de önemine dikkat çekilen toplantıda, psikososyal desteğinin önemi ve kurumların birbiriyle olan ilişkisinin artırılarak daha fazla nasıl destek olunabileceğinin yolları sunulan toplantı, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin 444 98 01 psikososyal destek hattına bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişileri ve aile yakınlarının yönlendirilmesi kararıyla sona erdi.

AdminAdmin