SİYASET
Giriş Tarihi : 18-05-2023 13:58

Oy Birliği Platformu Sakarya’da Aktif Çalışmalarını Sürdürüyor

14 Mayıs Seçimleri öncesinde Oy Deneyim Kabinleri ile hatalı oy kullanımının asgariye indirilebilmesi ve halk iradesinin sandığa eksiksiz yansımasını sağlayabilmek amacıyla yoğun çalışmalar yürütmüştü. Oy Birliği Platformu gönüllüleri, çark caddesi, kent meydanı gibi kalabalık alanlarda vatandaşa deneyim ve bilgilendirme yaşatmanın yanı sıra seçim günü de sandıklarda gönüllü olarak aktif rol aldı.

Oy Birliği Platformu Sakarya’da Aktif Çalışmalarını Sürdürüyor


 

Her görüşten vatandaşı içerisinde barındıran ve tamamen tarafsız olarak seçmen iradesinin sandığa doğru yansımasını sağlamak amacıyla kurulan Oy Birliği Platformu, seçimlerden önce sahada göstermiş olduğu başarılı çalışmalarını seçim günü de tarafsız ve şeffaflığı ile sandıklara sahip çıktı.

 

Seçim Günü Oy Kullanılan her okulda Sakarya geneli yüzlerce, Türkiye geneli on binlerce gönüllü çalışanı ile sandıklarda vatandaşın iradesini sonuna kadar savunan ve yasal düzenlemelere göre açılan oyların geçerliliğini kontrol eden gönüllüler vatandaşın iradesinin eksiksiz olarak sandıklara yansımasını sağlamak amacıyla yoğun çalışmalar gerçekleştirmiştir. Farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlar tarafından da büyük destek ve beğeni gören gönüllülere en büyük destek ilk defa oy kullanacak gençlerden geldi.

 

Marmara Bölge Sorumlusu Yusuf Demir, 14 mayıs 2023 seçimlerinde Türkiye geneli 1 milyon 392 bin 193 adet geçersiz oy kullanıldığını, Sakarya’da ise 14 bin 512 kişinin oyunun geçersiz olduğunu ifade ederek bu durumun seçmen iradesinin de geçersiz sayılması anlamına geldiğini söyledi. Bu sebep ile çalışmaları daha da azimli bir halde artırarak devam ettireceklerini vurgulayan Demir, herkesimden vatandaşı gönüllü olmaya ve vatandaşın iradesine sahip çıkmaya davet etti.

AdminAdmin