EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-08-2023 13:16

PSB Anatolia 6-9 Eylül’de Sapanca’da

Sakarya bu yıl PSB Anatolia Uluslararası Peyzaj, Süs bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nın 6’ncısına ev sahipliği yapılacak. 6-9 Eylül tarihleri arasında 230 katılımcı firma ve 20 farklı ülkeden nitelikli ziyaretçinin katılımıyla dünyanın en büyük süs bitkileri fuarlarından birinde yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlanacak. Başkan Yüce, “Süs bitkisi ile peyzajın, tarımın ve sanatın merkezi Sakarya’da ülkemizin göz bebeği ürünlerini dünya pazarına sunacağımız dev fuarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” çağrısı yaptı.

PSB Anatolia 6-9 Eylül’de Sapanca’da

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği tarım vizyonu, yatırımları, projeleriyle Türkiye’de adını tarım şehirleri arasına yazdıran Sakarya, bu yıl PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nın 6’ncısına ev sahipliği yapacak. 6-9 Eylül tarihleri arasında 230 katılımcı firma ve 20 farklı ülkeden nitelikli ziyaretçinin katılımıyla dünyanın en büyük süs bitkileri fuarlarından birinde yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlanacak.

 

Uluslararası İhtisas Fuarı

Sapanca Kırkpınar’daki 60 bin metrekare açık alana sahip olan dev fuar bu yıl ‘Uluslararası İhtisas Fuarı’ olarak gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak. Süs bitkileri, bahçe sanatları ve peyzaj alanındaki dünyanın sayılı markaları fuarda yerini alacak. Yerli üretimi ve yerli üreticiyi uluslararası pazara taşımayı amaçlayan, peyzaj ve süs bitkileri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren fuar, sektör profesyonellerine ve genç temsilcilere yeni iş fırsatları sunacak. Fuar kapsamında bir de gençlerin önünü açmak ve onlara güçlü bir vizyon katmak için 20 üniversitenin katılımıyla TMMOB Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde 3. PMOGENÇ Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması düzenlenecek.

 

Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz

Dev fuara katılım için vatandaşlara çağrı yapan Başkan Yüce, süs bitkisine ve bu sanata ilgi duyan herkesi beklediklerini belirterek, “Süs bitkisi, aromatik bitki türleri, tarımın göz bebeği olan meyve, sebze ve farklı türlerin üretiminde bir numara olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyor, üretiyor ve projelerimizi birer birer uyguluyoruz. PSB Anatolia ile peyzaj, süs bitkileri ve bahçe sanatları alanında dünyanın en başarılı markalarını ve isimlerini ağırlayacak ve 35 bin kişiyi birbirinden farklı ürünlerin sergileneceği bu alanda misafir edeceğiz. Peyzaj ve süs bitkisi üretiminde önce Türkiye’de ve sonra dünyada söz sahibi bir şehir olmayı hedefliyoruz. Süs bitkisi ile peyzajın, tarımın ve sanatın merkezi Sakarya’da ülkemizin göz bebeği ürünlerini dünya pazarına sunacağımız dev fuarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

AdminAdmin