EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-11-2022 05:00

Rektör Al: “Öğrencilerimizi Sosyal Faaliyetlerle Kaynaştırmayı Hedefliyoruz”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al öncülüğünde Öğrenci Topluluk başkanları ve yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Rektör Al: “Öğrencilerimizi Sosyal Faaliyetlerle Kaynaştırmayı Hedefliyoruz”

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Gültekin Yıldız salonunda düzenlenen toplantıya; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, SAÜ Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak ve Topluluk Başkan ve Yöneticileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Hamza Al öğrencilere kıymet verdiklerini belirterek önceliklerinin öğrenci istekleri olduğunu söyledi. Rektör Al öğrenci topluluk çalışmalarının öneminden bahsederek öğrencileri sosyal faaliyetlerle kaynaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Amaçlarının öğrencileri alanında daha yetkin hale getirmek olduğunu söyleyen Rektör Al, sosyal sorumluluğu arttırıcı faaliyetler yapılması gerektiğini ve bu konuda da topluluklara destek sağlayacaklarını ifade etti. Rektör Al öğrencilerin sorularını yanıtlayarak çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu öğrenciler için önemli kararlar almaya çalıştıklarını belirtti. Prof. Dr. Köseoğlu öğrenci topluluklarının katkı sağlamasını bekledikleri projelerden bahsetti. Toplumsal Katkı ve Sürdürebilirlik Koordinatörlüğü kurmayı hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Köseoğlu proje üreten ve fikir sahibi olan topluluklardan geri dönüş beklediklerini söyledi. Topluluk Portalı ve Sosyal Sorumluluk Bülteni gibi projeleri hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Köseoğlu bu konuda öğrenciler ile iş birliği yapmak istediklerini ifade etti. 

 

SAÜ Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak toplantının amaçlarından bahsederek amaçlarının toplulukların çalışma alanlarını keşfetmek ve topluluk faaliyetleriyle ilgili güncellemeleri duyurmak olduğunu söyledi. Öğrenci topluluklarının etkinlikleri hakkında bilgi veren Şafak, pandemiden sonra toplulukların yaptığı çalışmalarda artış olduğunu belirterek amaçlarının topluluk faaliyetlerini arttırmak olduğunu vurguladı.

 

Toplulukların etkinlik sponsorlukları hakkında konuşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan İrfan Karagüzel sponsorluk sürecini anlattı. Sponsorluk almak için en önemli etkenin ihtiyaç olduğunu belirten Karagüzel, toplulukların bu süreç içinde dikkat etmesi gereken hususlardan bahsetti. Topluluk etkinliklerinin duyurulması için afiş yaptırmanın mümkün olabileceğini söyleyen Karagüzel broşür dağıtımının kaldırıldığını vurguladı. 

 

Toplantıda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Berna Çelik bir sunum gerçekleştirerek öğrenci topluluk başkanlarına etkinliklerin izin süreci hakkında bilgi verdi. Akademik ve öğrenci başkanının bu süreçte yapması gereken önemli noktalara değinen Çelik yaptığı sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

Toplantı, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

 

Haber: Buse Sıla Senemcan

Fotoğraf: Furkan Uslu

AdminAdmin