SİYASET
Giriş Tarihi : 11-11-2023 17:06   Güncelleme : 12-11-2023 17:24

Remzi Adıyaman yarın başvuruyor

Bir süredir adı Arifiye Belediye Başkanlığı’na aday adaylı olarak geçen RATED Yönetim Kurulu Başkanı ve Karma Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Remzi Adıyaman yarın AK Parti Arifiye İlçe Başkanlığı’na resmi başvurusunu yapacak.

Remzi Adıyaman yarın başvuruyor

Fuat Koçer’in haberi 

Bir süredir siyasi kulislerde adı Arifiye Belediye Başkanlığı için geçen Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) Yönetim Kurulu Başkanı H. Remzi Adıyaman 12 Kasım 2023 Saat 14.00’de (yarın) AK Parti Arifiye İlçe Başkanlığı’na resmi olarak Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı başvurusu yapacak. 

78847bff-d0f2-4b68-b77a-506524e73e79

Mevcut Başkan İsmail Karakullukçu’nun AK Parti’de uygulanan 3 dönem kuralına takılması nedeniyle aday adayı olması henüz netleşmediği Arifiye’den Aday Adayı olan Adıyaman, bir süredir saha çalışması yapıyor. Medya ve fuar sektörünün dahi çocuğu olarak bilinen Remzi Adıyaman dün sosyal medya hesabından bir de paylaşım yaptı. Adıyaman açıklamasında “ Kıymetli Hemşerilerim; Doğup büyüdüğüm, halen sakini olmakla iftihar ettiğim Arifiye’mize hizmet için ahde vefa düsturuyla bir yola çıktım” sözlerine yer verdi.

5d907a7f-b3c2-41f5-83d7-38b03f880f68

Adıyaman açıklamasını “Bu yolculuğumda siz değerli hemşerilerimi de yanımda görmekten onur duyacağım. Yapacağım aday adayı başvurum esnafsında birlikte olmak dileğiyle 12 Kasım 20223 Saat 14.00 AK Parti Arifiye İlçe Teşkilatı (Arifiye Meydanı)” sözleriyle bitirdi.

HÜSEYİN REMZİ ADIYAMAN KİMDİR?

1970 yılında Arifiye’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Arifiye ve Adapazarı’nda tamamladı. Adapazarı Belediye Konservatuarı’nda müzik öğrenimi gördü. Reklam ve satış-pazarlama alanlarında uzmanlaştı. Yerel ve ulusal televizyon kanalları için programlar hazırlayıp sundu. Sahibi olduğu organizasyon şirketiyle zaman içinde 500’den fazla organizasyona imza attı. Kültür-sanattan spor etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede organizasyonlar kurguladı ve yönetti. Seçim çalışmaları yürüttü, medya planlama süreçlerini üstlendi. 

Süs bitkisi üretici birlikleri, kooperatifler ve sivil toplum örgütleriyle ortak projeler gerçekleştirdi. 20 farklı üniversitede, peyzaj, bahçe sanatları ve süs bitkileri konularında 200’den fazla seminer ve konferans verdi. Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’ni yayımladı, Plant Ödülleri’ni ve Uluslararası PSB Anatolia fuarını düzenledi. 2013’ten beri Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) yönetim kurulu başkanlığı sürdürüyor. Evli ve iki çocuk sahibidir. 

083fcd94-6e1b-45a3-a01f-a9d69957ef07

MEDYA

-İlk televizyon kanallarından birisi olan SRT (Sakarya Radyo ve Televizyon) ile medya dünyasına adım atan Remzi Adıyaman, satış ve pazarlama sorumlusu olarak başladığı çalışma hayatına kısa süre sonra PAK Ajans satış pazarlama müdürlüğü ile devam etti.

-PAK Ajans’daki çalışmaları kendisine Hür Radyo TV A.Ş yönetim kurulu başkanlığının kapısını açtı ve Hür FM’de yapmış olduğu çalışmalar dönemin radyo yayıncılığı için yeni bir soluk oldu.

-2008 yılında ilçe statüsü kazanan Arifiye’nin ilk ve tek medya organı Arifiye Haber gazetesini kurdu ve ilçenin yerel medya organı olarak kent kimliğinin olgunlaştırılmasında rol aldı.

-2000’li yılların başından itibaren yükselişe geçen peyzaj ve süs bitkileri sektörünün ‘sektörel medya’ ihtiyacı olduğunu tespitinde bulunarak 2010 yılında halen hayatına devam eden Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’ni yayımlamaya başladı. Dergi geniş yazar kadrosu ve etkili dosya konularıyla peyzaj ve süs bitkiciliği sektörünün amiral gemisi haline geldi. 

YAPIMCILIK

-90’lı yılların ortalarında başladığı yapımcılık karıyerini Kent TV, SRT ve Kanal 54 televizyonlarında hem kendi ismiyle hem de çeşitli başlıklarda sürdürdüğü televizyon programları ile uzun yıllar devam ettirdi.

 

- EuroTürk için ‘Karadeniz Rüzgârı’ Haber 7 için ‘Ekotrend’ programlarını hazırladı ve sundu. Özellikle Karadeniz Rüzgarı ulusal kanallardaki muadillleri arasında ciddi anlamda ses getirdi ve reyting rekoru kırdı.

-Geleneksel medyanın zayıfladığı, internet yayıncılığının ve sosyal medyanın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı dönemde televizyon dünyasından ayrılma kararı aldı. Kendi hazırlayıp sunduğu, sanat dünyasından iş dünyasına kadar Sakarya’nın yetiştirdiği değerleri konuk ettiği “Bir Pazar Gecesi” adlı program ile hem izleyicilerine hem de mesleğine başladığı SRT’ye naif bir teşekkürle TV yapımcılığı kariyerini noktaladı.

REKLAM VE ORGANİZASYON

-2000 yılında Rem Ajans’ın kurarak üç yıl boyunca reklam ve organizasyon çalışmaları yürüttü. 

-2003-2010 yılları arasında yeni bir yüz ve ortaklık yapısıyla kurduğu İki Reklam-Organizasyon unvanı altında, Sakarya merkezli olmak üzere Marmara bölgesi genelinde toplu açılışlardan spor turnuvalarına kadar farklı tür ve hacimlerde 500’den fazla organizasyona imza attı.

-Sakarya Kamuoyunu ikna ederek o güne kadar Adapazarı’nda düzenlenen 17. Olgunlar Futbol Turnuvası’nın, yerel kamuoyunu ikna ederek bir futbol şöleni şeklinde Arifiye’de düzenlenmesinde öncü oldu. Uzun yıllar turnuvanın organizasyonel altyapısını ve medya planlamasını projelendirdi ve uyguladı. Takip eden yıllarda UEFA tarafından en iyi veteran organizasyon olarak seçilen turnuvanın kurumsal kimliğine ve tanınırlığına ciddi katkıda bulundu. 

-Reklam çalışmalarının yanı sıra birçok parti ve belediye başkanı ile milletvekilinin medya planlama ve PR çalışmalarını hazırladı ve yönetti. Bu yönüyle siyasal iletişim alanında başarılı çalışmalar ortaya koydu.

- 2015 yılında, peyzaj ve süs bitkileri sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla sektör paydaşlarının üretim; proje, inovasyon ve ihracat faaliyetlerini taltif ederek sektörel devamlılığın ve büyümenin teşvik edilmesi amacıyla iki yılda bir verilecek olan Plant Ödülleri’ni organize etmeye başladı. İlki JW Marriot Hotel Ankara’da gerçekleştirdikten sonra sırasıyla; Zorlu PSM, İstanbul Kongre Merkezi ve Elite World Grand Sapanca’da hayata geçirdiği ödül organizasyonu iş dünyasında ayrıcalıklı bir konuma erişti.

FUARCILIK

-Peyzaj ve süs bitkiciliği sektöründe elde ettiği meslekî birikimine dayanarak, sektörün profesyonel ‘ticari organizasyon’ eksiğini tamamlamak üzere 2018 yılının Eylül ayında Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ni ilk kez organize etti. Yurt genelinden 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan festival kısa sürede sektörün buluşma noktası haline geldi.

-2020 yılında üçüncü kez düzenlenmesinin ardından festivalin fuara dönüşmesi gerektiğine karar vererek Karma Fuarcılık’ı kurdu.

-TOBB’un yetkilendirdiği fuar organizatörlerinden birisi olarak 2021 yılında PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nı düzenlemeye başladı.

-Fuar, ikinci yılında yurt içinden ve yurtdışından 200’den fazla katılımcıyı ve 25 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve 2023 yılında ‘uluslararası’ statü kazandı.

-Eylül 2023’te üçüncü kez düzenlenen uluslararası PSB Anatolia Fuarı yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 250 katılımcı ve 35 bine yakın ziyaretçiyle Türkiye’nin peyzaj ve süs bitkiciliği alanındaki en büyük ihtisas fuarı ve ticari organizasyonu haline geldi.


ÜNİVERSİTE

-Plant Dergisi’nin sektörel yayıncılıkta otorite haline gelmesinin akabinde Türk peyzaj ve süs bitkiciliği sektörünün gelişimine katkı sağlamak, üniversite ve iş dünyasını birlikte çalışmaya teşvik etmek ve akademi ile PSB sektörünün iş birliği içerisinde hareket adına ‘Plant Akademi’ projesini tasarlayarak hayata geçirdi.

-Plant Akademi adı altında peyzaj mimarlığı, bahçe bitkileri, süs bitkileri bölümleri başta olmak üzere lisans ve ön lisans programları yürüten yirmiden fazla üniversitede söyleşiye katıldı ve çeşitli başlıklarda seminerler verdi.

- Halkla ilişkiler, iletişim, medya planlama, kurumsal iletişim ve reklamcılık alanlarında birçok üniversite tarafından konuşmacı olarak çeşitli etkinliklere davet edildi.

-Plant Dergisi ve Plant Akademi ile yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademisyen, bürokrat, üretici ve yatırımcıyla ikili ilişkiler kurdu. 

SİVİL TOPLUM

-2013 yılında, bugün halen sürdürdüğü Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Görev süresince siyaset ve bürokrasi çevreleriyle medya arasındaki iletişimi güçlendirdi. Sivil toplum örgütleriyle ortak projelere imza attı. Dernek bünyesinde meslek içi eğitim programları düzenledi.

- Sakaryaspor As Başkanlığı görevinde bulundu.

AdminAdmin