TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 18-09-2023 22:35

Saguar RB Yarışmalara Hazır

SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğunun geliştirdiği, 22-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Avustralya’daki World Solar Challange yarışmasına katılacak güneş enerjili SAGUAR RB isimli aracın tanıtım programı Sapanca Gölevi’nde  yapıldı.

Saguar RB Yarışmalara Hazır

 

Tanıtım programına Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, eşi Zehra Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, eşi Filiz Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve çok sayıda davetli katıldı. Sponsor firmaların da katıldığı etkinlikte SAITEM Ekip Başkanı Yiğit Uçar’dan bilgi alan Vali Yaşar Karadeniz, birçok farklı proje ile ülkemiz ve uluslararası alandaki yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden ekibi tebrik ederek, bu yılki yarışta başarılar diledi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise “Sakarya Üniversitemizin gayretli çalışmaları hepimizi gururlandırıyor. Rektörümüz Hamza Al’ı, emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi. SAITEM’in 2003’ten bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Rektör Hamza Al, toplulukta farklı disiplinlerden öğrenciler bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “ Ekibimiz geliştirdikleri SAGUAR RB isimli aracımızla dünyanın en prestijli üniversitelerinin de katılacağı yarışta ülkemizi gururla temsil edecektir. SAGUAR RB’nin tanıtımına katılarak destek veren Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’e, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’e, lansman sponsorluğunu da üstlenerek desteklerini esirgemeyen başta Filoğlu Group ve diğer sponsorlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin azmini takdir ediyor, başarılar diliyorum.

SAITEM (SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu)

SAITEM 2003’ten bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi hedef edinmiş, gönüllü çalışan farklı disiplinlerdeki öğrencilerden oluşan bir teknoloji uygulama topluluğudur. SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu 2003’te ‘’Türkiye’nin İlk Solar Aracını’’ üreterek başladı. Güçlü yanları ve yeteneklerine olan inancla, geleceği günden güne büyük bir kararlılıkla inşa ediyor, her zaman tek bir ortak hedefe odaklanıyor: En iyisi olmak! Yenilenebilir teknolojinin sınırlarını zorlayarak ve daha da genişleterek karbonsuz bir dünyaya giden yolu açmak.

World Solar Challenge

World Solar Challenge (WSC) 1987 yılından itibaren Avustralya’da düzenlenen yarıştır. Avustralya çöllerinde yaklaşık 7 gün boyunca sürmektedir. Yarış trafiğe açık alanda Avustralya kıtasının en kuzeyinden en güneyine kadar 3022 km’lik parkurda yapılmaktadır. Dünya’nın en prestijli güneş enerjili araç yarışması olan WSC; MIT, Michigan, Stanford, Cambridge, TU Delft ve Tokai gibi üniversitelerin iki yıl boyunca ürettikleri güneş enerjili araçlarıyla katıldıkları bir yarıştır.

SAITEM Ekibi, gerçekleştirdiği 19 farklı proje ile ülkemiz başta olmak üzere, uluslararası alanda; Almanya, Avustralya, Hollanda ve İngiltere’de gerçekleştirilen yarışmalara katılım sağlayarak birçok derece elde etmiştir. Daha temiz daha yaşanabilir bir gelecek için yarınlara umut olan ekip, ürettiği araçlarla yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmektedir. SAITEM olarak, 19 yıllık tarihi boyunca 7 farklı Güneş Arabası tasarladı, üretti ve yarıştı. Ekip bu yıl 8. Güneş arabası olan SAGUAR RB’yi üreterek, Avustralya’da gerçekleştirilecek olan World Solar Challenge yarışmasına katılıyor.

AdminAdmin