YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-08-2023 12:27

Sakarya Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları Yapılıyor

Sakarya'da bulunan Salmanlı Göleti, Sekiharman Göleti, Kulaklı Göleti, Müezzinler Göleti, İmamlar Göleti, Kantar Göleti, Elmalı Göleti ve Sapanca Gölüde balıklandırma çalışmaları yapılıyor.

Sakarya Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları Yapılıyor

Sakarya İl Tarım Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Bakanlığımızın ilgili Birimleri tarafında, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan balık türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla 2016 yılında başlatılan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” uygulanmaktadır. İlimizde 2023 yılında 399.000 adet yavru sazan balığı, İlimizde bulunan Salmanlı Göleti, Sekiharman Göleti, Kulaklı Göleti, Müezzinler Göleti, İmamlar Göleti, Kantar Göleti, Elmalı Göleti ve Sapanca Gölüde balıklandırma çalışmaları yapılacaktır.

Doğal bir tür olan sazan balıkları sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda fazla sıkıntı yaşamamaları sebebiyle tercih edilmektedir. Yavru balıkların bırakıldığı göl ve göletler ticari avcılığa kapalı olup sadece amatör avcılığa açıktır. Bu tür faaliyetler amatör avcılık turizmine katkı sağlayacaktır. Müdürlüğümüzce her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmaları devam edecektir. Beklenen faydanın üst düzeyde alınabilmesi için balıkların korunması, sürdürülebilir avcılığına bağlı olduğundan bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkan tanınmalıdır.

AdminAdmin