GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2023 17:12

Sakarya yardımda öncü oldu: 25 yardım tırı, 55 iş makinası ve 124 personel

Büyükşehir Belediyesi, başlattığı yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar yardımları taşıyan 25 yardım tırı ile enkaz kaldırma, arama kurtarma faaliyetlerine katılacak 124 personel ve 55 aracın afet bölgesine gönderildiğini açıkladı.  

Sakarya yardımda öncü oldu: 25 yardım tırı, 55 iş makinası ve 124 personel

 

17 Ağustos 1999'da yaşanan, 6 Şubat tarihine kadar "asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük depremi yaşayan Sakaryalılar, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yıkıma uğrayan 10 kentte yaraların sarılması için örnek bir mücadele ortaya koydu.

 

Binler destek oldu

Büyükşehir Belediyesi, depremin meydana gelmesinden hemen sonra başlattığı yardım kampanyasına ilk günden itibaren binlerce kişi destek oldu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yardım irtibat bürosunu oluşturan Büyükşehir, temel yaşam ürünlerinden oluşan yeni eşyaların toplama işlemini Kent Park'ın arka kısmında Donatım Geçidi'nin yanında bulunan SASKİ Teknik Birimler Salonu'nda yapmaya başladı.

 

22 yardım tırı

Başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili gelinen son durumu anlatan rapor açıklandı. Buna göre, sivil toplum kuruluşları (STK) ve bireysel yardımların haricinde Sakarya'da belediye eliyle şu ana kadar 25 tır dolusu yardım toplandığı belirtildi.

 

Battaniye, çadır, ısıtıcı, temizlik malzemesi, hijyen, kuru gıda, içlik, termal kıyafet, çocuk bezi, bebek maması gibi ürünleri taşıyan yardım konvoyu Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay başta olmak üzere toplamda 10 ile dağıtılmak üzere yola çıktı.

 

124 personel ve 54 araç

Öte yandan Başkan Yüce tarafından bölgedeki enkaz kaldırma, arama kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere 124 personel görevlendirildi. 70'i arama kurtarma ve teknik personel olan, aralarında şoförlerin de bulunduğu ekibin bölgeye ulaştığı öğrenildi. Ayrıca Büyükşehir 10 farklı şehirdeki yaraların sarılması için kullanılacak dozer, iş makinası, kamyon, ekskavatör, kepçe ve otobüsten oluşan toplamda 55 aracı afet bölgesine gönderdi.

 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Güzel Sakarya'mızın yardımsever, vefalı ve vatan sevdalısı insanlarına yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. 17 Ağustos'u yaşayan bu şehrin insanları, 10 ilde 13 buçuk milyon insanın yaşadığı bu acıyı derinden hissetmiştir. Bu kapsamda belirttiğimiz adrese ilk günden binlerce kişi gelmiş ve güçlü bir dayanışma ortamı oluşmuştur. Kol kola verdiğimiz, gücümüze güç katan Sakarya halkına, yaraları sarmak için ortaya koyulan mücadele sebebiyle minnet duyduğumuzu ifade ediyoruz" denildi.

AdminAdmin