Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
ASAYİŞ

Sakarya'da 19 sanıklı FETÖ davasında karar

Mahkeme, sanıklardan 3'ünü 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı, 13 sanığın ise beraatine hükmetti

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Sakarya'da 19 sanıklı FETÖ davasında karar
Paylaş:

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin davada, aralarında yabancı uyruklular ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3'ü firari 19 kadın sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 2 tutuksuz sanık ile avukatlar hazır bulundu.

Belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması, 5 sanığın beraati ve firari 3 sanığın dosyasının ayrılması şeklindeki mütalaasını tekrar etti.

Yabancı uyruklu sanık A.D, savunmasında, memleketine gitmek istediğini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Sanık Ö.E.K. de önceki beyanlarını tekrar ederek, beraatini istedi.

Sanık avukatları, bir kısım sanıklar yönünden mahkumiyete yönelik mütalaaya katılmadıklarını ifade ederek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, söz konusu suçtan sanıklar C.R.S'nin 6 yıl 3 ay, C.C. ve M.K'nin 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, firari 3 sanığın dosyasının ayrılmasına, diğer sanıkların ise beraatine karar verdi.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İbrahim Yattara Sakarya'da

Akışın sonuna geldiniz.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');