GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2025 16:05

Sakarya’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele Yıl Boyunca Sürüyor

Sakarya’da tarımsal üretime ciddi zararlar veren kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) ile mücadele aralıksız devam ediyor. Özellikle fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe zarar veren zararlıya karşı, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yıl boyunca sahada yoğun çalışma yürütüyor.

Sakarya’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele Yıl Boyunca Sürüyor

Uzman ekipler tarafından, zararlının biyolojik dönemlerine uygun şekilde yumurtlama, çekilme, ilaçlama, kışlak dönemi ve feromon tuzak takipleri titizlikle gerçekleştiriliyor. Böylece hem zararlının popülasyonu kontrol altında tutuluyor hem de üreticilerin verim kaybı yaşamasının önüne geçiliyor.

İl genelinde yürütülen çalışmalarda üreticiler de bilgilendirilerek mücadeleye aktif olarak dahil ediliyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü, yıl boyunca düzenlediği eğitimlerle çiftçilerin bilinçlenmesini sağlıyor.

AdminAdmin