YAŞAM
Giriş Tarihi : 22-09-2023 09:47

Sakarya’da Orman Ağaçlarında Budama ve Aşılama Teknikleri Konularında Eğitim Yapıldı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası koordinasyonunda, konunun uzmanı Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şemsettin Kulaç tarafından orman ağaçları ve fidanlarında budama ve aşılama teknikleri ile ilgili 18-20 Eylül tarihleri arasında personelimize hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Sakarya’da Orman Ağaçlarında Budama ve Aşılama Teknikleri Konularında Eğitim Yapıldı


Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şemsettin Kulaç eğitim öncesi Bölge Müdürü Önder Terzi’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Bölge Müdürlüğü Şehit İşletme Şefi Mehmet Soydinç Toplantı Salonu’nda 18 Eylül tarihinde Bölge Müdürü Önder Terzi’nin açılış konuşmaları ile başlayan hizmet içi eğitim programı, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şemsettin Kulaç’ın   orman ağaçları ve fidanlarında budama ve aşılama teknikleri eğitimi ile devam etti.

Eğitime; Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ, TMMOB Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Başkanı Vedat Dilaver, Sakarya Orman Fidanlık Müdürü Mehmet Kaplan ve teknik ekibi, Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa İşcioğlu ve teknik ekibi katıldı.

Diğer günlerde Hendek Orman Fidanlık Şefliği arazisinde uygulamalı olarak devam eden eğitime Doç.Dr. Şemsettin Kulaç tarafından katılımcılara Orman fidanı üretim teknikleri, Orman fidanlarında aşı nedir ve aşılama yöntemleri, Orman ağaçlarında budama, budamanın amaçları, budama zamanı, kış budaması, yaz budaması, budama araçlarının dezenfeksiyonu, budamanın temel prensipleri, dikim budaması konularında detaylı bilgi verildi.

Sakarya Orman Fidanlık Müdürlüğü, Hendek Orman Fidanlık Şefliği arazisinde uygulamalı eğitim yapılarak, katılımcıların soru-cevap kısmı ile eğitim son bulmuştur.

AdminAdmin