YAŞAM
Giriş Tarihi : 22-03-2023 14:00   Güncelleme : 22-03-2023 14:41

Sakarya'da özel öğrenciler depremzede çocuklar için kolye ve bileklik tasarlıyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Karasu ilçesinde, özel eğitim uygulama okulu öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede çocuklara moral vermek amacıyla kolye ve bileklik üretiyor.

Sakarya'da özel öğrenciler depremzede çocuklar için kolye ve bileklik tasarlıyor

Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin, öğretmenler ve velilerinin desteğiyle hazırladığı renkli kolye ve bileklikler, deprem bölgesi ile ilçede eğitim gören afetzede öğrencilere ulaştırılacak.

Okul müdürü Furkan Enşici, gazetecilere, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Bu dönemde millet olarak yardıma koştuklarını anlatan Enşici, "Hem deprem bölgesinde hem de Karasu'ya gelen öğrencilerimize yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa unutturabilmek adına öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle bileklik ve kolye yaptık." dedi.

Enşici, depremzede öğrencilerin moral ve motivasyonunu yükseltmeyi amaçladıklarına değinerek, "Bu süreçte bununla kalmayarak gıda ve kıyafet yardımlarında her zaman taşın altına elimizi koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Bu süreçte her zaman onların yanında olacağımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Özel eğitim öğretmeni Hilal Türkmen de çocuklarda yardımlaşma, arkadaşlık ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek istediklerini kaydetti.

Velilerden Emel Taşdelen ise çalışmalara destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AdminAdmin