ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 20-11-2023 15:15   Güncelleme : 20-11-2023 15:20

Sakarya'da sağanak ve şiddetli rüzgar hasara yol açtı

Sakarya'nın Kocaali ilçesindeki mezarlıktaki çok sayıda ağaç ile bir caminin minaresi devrildi, sahildeki iskele kullanılamaz hale geldi, tekneler zarar gördü üzerindeki köprüde çökmeler yaşandı

Sakarya'da sağanak ve şiddetli rüzgar hasara yol açtı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kocaali ilçesinde etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan hasar görüntülendi.

Sakarya ili genelinde dün etkisini gösteren sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle Kocaali ilçesinin merkezinde bulunan mezarlıktaki yaklaşık 100 ağaç devrildi. Mezarlara da zarar veren devrilen ağaçlar, iş makineleriyle kaldırıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle dalga boyunun arttığı Kocaali sahilinde bulunan iskele de kullanamaz hale geldi. Kaymakamlık bahçesinde bulunan ağaçlar ile Yeni Mahalle Camisi'nin metal minaresi de devrildi.

Bu arada Melenağzı mevkisinde bulunan bazı balıkçı barınakları ve tekneler de zarar gördü.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AA muhabirine, gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle ilçenin bazı kesimlerinde hasarların oluştuğunu söyledi.

Herhangi bir can kaybının bulunmadığını ifade eden Acar, "İlçemiz çok büyük afeti teğet geçti. Kocaali Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, 6 kamyon, 4 iş makinesi,72 personelle moloz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Kısa zamanda yaralarımızı sararacağız. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

 

AdminAdmin