Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
ASAYİŞ

Sakarya'da tarım araçlarının karıştığı kaza verileri paylaşıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, traktör ve tarım araçlarının karıştığı kazalara ilişkin verileri paylaştı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Sakarya'da tarım araçlarının karıştığı kaza verileri paylaşıldı
Paylaş:

 

Açıklamaya göre, jandarma ekiplerince 2025 yılı içerisinde 4 bin 86 tarım aracı ve sürücüsü denetlendi, kural ihlali ve eksikliği bulunan 183 araca işlem yapıldı. 125 sürücüye rops demiri eksikliğinden cezai işlem uygulanırken, 72 araç trafikten men edildi, 13 sürücü hakkında işlem gerçekleştirildi.

Bu yıl meydana gelen 17 traktör kazasında 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. "Patpat" olarak tabir edilen tarım aracının karıştığı 8 kazada ise 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Jandarma sorumluluk sınırlarında 2023-2024 yıllarında, traktörlerin karıştığı 146 trafik kazasının 14'ünde ölüm, "Patpat" isimli tarım aracının karıştığı 40 kazada ise 58 yaralanma yaşandı.

Kazalar, engebeli veya eğimli arazide devrilme, toprak veya çamurlu zeminde kayma, aşırı hızla seyretme sonucu gerçekleşirken, meydana gelen ölüm ve yaralanmaların yüzde 91'i rops demiri kullanılmamasından kaynaklandı.

Traktörde kaza ve devrilmelerde sürücüye yaşam boşluğu sağlayan rops demirinin önemine dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, rops demirini aktif şekilde kullanmaları, traktör römorklarının arka kısımlarına reflektör takmaları, yavaş hızda seyretmeleri, traktör ve yük üzerinde yolcu taşımamaları ve römorklara dengeyi bozabilecek aşırı yük yüklememeleri gerekmektedir. Ayrıca halk arasında 'patpat' olarak isimlendirilen, arkasına ilave ekipmanlar takılarak kullanılan makineler tarım alanları içinde kullanılmak üzere imal edilmiştir. Bu makineler karayolu kullanımı için uygun olmayıp, kural ihlali yapanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır."

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');