GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 16:13   Güncelleme : 16-01-2024 16:15

Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya il ve ilçelerinde meydana gelen haberler

Sakarya'dan kısa kısa

SAKARYA (AA) - Ferizli Belediyesi, Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşların alışverişlerini daha güvenilir ve adil ortamda gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla tartı kontrol noktası uygulaması başlattı.

Uygulama kapsamında pazarda faaliyet gösteren esnafın kullandığı tartı aletlerinin doğruluk ve hassasiyeti kontrol edilecek. Bu sayede hem satıcılar hem de alıcılar için daha adil ve güvenilir alışveriş ortamının oluşturulması hedefleniyor.

Ölçümlerde herhangi bir aksama tespit edilmesi halinde zabıta ekiplerince uyarılacak esnaftan gerekli düzeltmeleri yapması istenecek. Aksi takdirde esnaf hakkında yasal işlem başlatılacak.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, vatandaşların haklarını korumak ve pazar yerinde daha sağlıklı alışveriş ortamı oluşturulması amacıyla başlattıkları uygulamanın aralıksız süreceğini bildirdi.

- Başkan Yüce SGM'de miniklerin derslerine konuk oldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sosyal Gelişim Merkezi'nde (SGM) eğitim gören miniklerin derslerine konuk oldu.

Resim, Mutfak Atölyesi ve Geleneksel Türk Tiyatrosu kurslarındaki öğrencilerle tek tek ilgilenen Yüce, onlara ve öğretmenlerine çalışmalarında başarı diledi.

Ziyarette konuşan Yüce, çocukların eğitimi konusunda özel hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Zengin eğitim içeriğiyle çocuklarımızın gerek zihinsel gerek fiziksel gerekse duygusal gelişimine önemli katkılar sunuyoruz. Evlatlarımızın en güzel çağlarında sevgi dolu çocukluk yaşamaları noktasında eğitmenlerimizle onların tavsiyeleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yüce, SGM kurslarının çocukların yeteneklerini keşfetmelerine de olanak sağladığını sözlerine ekledi.

 

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kafe ve restoranlara yönelik yeni fiyat uygulaması denetimi yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığının yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ile fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde denetim yaparak iş yeri sahiplerine söz konusu yeni uygulamayı hem anlattı hem de kurallara uyulması konusunda bilgilendirmede bulundu.

Yeni uygulamayla haksız rekabetin önüne geçileceğini ve vatandaşların tükettikleri ürünün fiyatını bileceğini aktaran ekipler, kurallara uymayan işletmeler hakkında tanzim edilen tutanaklar, idari işlem uygulanması için Ticaret İl Müdürlüğüne gönderildi.

- Geyve'de 4 mahalleye V kanal yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve ilçesine bağlı İlimbey, Ahibaba, Güney ve Saraçlı mahallelerinde V kanal imalatı gerçekleştirdi.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan 6 bin 500 metre uzunluğundaki V kanal imalatıyla yol kenarında biriken ve ulaşımı zorlaştıran sular tahliye edilecek, yolların deforme olması önlenecek.

Güneşli havayı fırsat bilen ekipler, ulaşım güvenliğinin artırılıp yol kalitesinin uzun süre korunması için Geyve'nin Kulfallar Mahallesi'nde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

AdminAdmin