GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-07-2023 12:55

Sakaryalılara uyku yok!

Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası çok sayıda ilimizde sağanak yağış ve fırtına yaşanmasına neden oldu. El Nino sıcaklarının etkisini kıran Balkan soğuğu ülkemizi terk ediyor. Yerine ise El Nino’dan beter hava dalgası geliyor. Meteoroloji tek tek il ismi vererek o tarihler için uyardı. Nemden uyuyamayacağız

Sakaryalılara uyku yok!

Marmara Bölgesi’nde bulunan Düzce, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerini yakından ilgilendiren önemli bir haber duyuruldu. Hava Forum tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2 Ağustos tarihinde bu illerde beklenen “Eyyam-ı Bahur” sıcakları, özellikle gece saatlerinde yüksek nem seviyelerine neden olacak ve sahil kenarında uyumayı zorlaştıracak.

 

AĞUSTOS’TA O İLLER NEM BOMBASI YAŞAYACAK

El Nino’dan sonra hava derecesinin düşmesiyle çok sayıda ilde sağanak yağış meydana geldi. Ağustos ayında hava sıcaklığı merak konusu olurken Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Basra üzerinde Eyyam-ı Bahur” sıcakları ülkemize giriş yapacak.

 

EL NİNO GİTTİ EYYAM-I BAHUR GELİYOR

Eyyam-ı Bahur sıcağı Balkan soğuklarını geri iterek bölgede etkisini gösterecek. Hava Forum tarafından Düzce, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerinde bu sıcaklar belirgin bir şekilde hissedilecek. Ancak elde edilen verilere göre, bu sıcaklar aşırı sıcaklık yerine aşırı nem oluşturacağı uyarısı geldi. Bu durum özellikle gece saatlerinde sahil kenarında uyumayı neredeyse imkansız hale getirecek.

AdminAdmin