EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-02-2023 15:49

Sakarya'nın Karasu ilçesinde öğrenciler depremzedeler için harekete geçti.

İki meslek lisesinin yan ısıra Karasu Halk Eğitimi Merkezi üretim atölyelerinde depremzedelerin yiyecek, giyim, ısınma ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üretiliyor.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde öğrenciler depremzedeler için harekete geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, salgın sürecinde başlattıkları üretim çalışmalarını, bu kez deprem bölgesi için hızlı bir şekilde yürüttüklerini kaydetti.

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemek Üretim Atölyesi'nde her gün 3 bin sandviç hazırlayıp aynı gün yola çıkardıklarını aktaran Turhan, "Bu okulumuzdan iki öğretmenimiz ve iki usta öğreticimiz, tüm mutfak ekipmanlarıyla bölgeye gitti ve orada sıcak yemek üretimi gerçekleştirip depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtımını sağlıyor." ifadesini kullandı.

Turhan, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Atölyesi'nde sıvı sabun üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar bin ton sıvı sabunu bölgeye yolladıklarını anlattı.

Okulun Metal Teknolojileri Alanı bünyesinde soba üretimine de başladıklarına dikkati çeken Turhan, "Üretimi hızlandırıp acil şekilde bölgeye göndereceğiz. Halk Eğitim Merkezinde ise bütün dikiş nakış kurslarında depremzedeleri soğuktan koruyacak atkı, bere, eldiven, şapka gibi acil ihtiyaç ürünler üretiliyor. Bugün itibarıyla tırlara teslim edip gönderimini sağladık. İhtiyaç duyulduğu her an sıvı sabun, giyecek, ısınma malzemeleri, yiyecek gibi her türlü ürünü üretebilecek potansiyele sahibiz. Bölgeden talep edildiği anda Karasu'dan her türlü ürünü üretip göndermeye hazırız. Gün, birlik ve beraberlik günü." açıklamasında bulundu.

AdminAdmin