SPOR
Giriş Tarihi : 14-12-2023 19:51

Sakarya’nın Spor Yetenekleri, Bu Programla Parlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programı kapsamında, sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlayan program Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak uygulanmaktadır. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkıları ile yürütülen program çerçevesinde ilkokul öğrencilerinin bir takım testler ile yeteneklerinin tespiti ve yeteneklerine göre yönlendirmeleri yapılıyor.

Sakarya’nın Spor Yetenekleri, Bu Programla Parlıyor.

 

 

 

BRANŞA YÖNLENDİRME:

2023 Yılı itibariyle yapılan bu taramalar sonucu 10 aylık temel motorik eğitimlerini tamamlayan, kapsamlı son tarama testlerine katılan ve bu sonuca göre spor branşlarına yönlendirilmesi gereken ‘’508’’ öğrencinin velilerinin tamamıyla birebir görüşmeler yapılarak ‘’470 tanesi’’ ilimiz tesislerinde görev yapan Sakarya Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne bağlı alanında uzman antrenörlere yönlendiriliyor.  Yönlendirilen spor branşları içerisinde Voleybol, Atletizm, Futbol başta olmak üzere diğer spor branşları da yer alıyor.

DEVAM EDEN EĞİTİMLER:

Bu önemli istatistik dışında aynı zamanda İlimiz 16 ilçesinde geçtiğimiz yıl taramaları gerçekleştirilen 9918 öğrenci arasından seçilen ‘’1244’’ öğrenci eğitimleri 55 antrenör nezaretinde 19 spor tesisinde tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencileri ‘’Sporcu Kimliğine ilk adım 8 -12 Yaş eğitim modülü programına göre temel motorik becerileri kazanmakta. Eğitimlere devam eden öğrencilerin ilk ara test ölçümleri ise Ocak ayı sonu itibariyle gerçekleşmektedir.

YENİ DÖNEM TARAMALARI:

 Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç konu hakkında; Bu proje kapsamında 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında da yetenek taraması ölçümlerinde 16 ilçemiz 248 okulumuzda 16.607 öğrencimizle buluşacağız. Amacımız, tüm okullarımızdaki öğrencilerimizin her birine ulaşarak spor kültürünü aşılamak, yetenek keşiflerini yapmak ve onları spor branşlarına yönlendirmektir açıklamasında bulundu.

AdminAdmin