SAĞLIK
Giriş Tarihi : 17-02-2023 14:28

Sakarya Şehir hastanesi depreme dayanıklı inşa ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan şehir hastanelerinin sayısı 20'ye ulaştı. İstanbul'da 4, Ankara'da 2 şehir hastanesi her gün binlerce hastaya hizmet veriyor.

Sakarya Şehir hastanesi depreme dayanıklı inşa ediliyor


Adana, Bursa, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, Tekirdağ, Manisa, Yozgat, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin ve Balıkesir'de de şehir hastaneleri bulunuyor. Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Gaziantep'te olmak üzere 13 şehir hastanesinin yapımı devam ederken İstanbul Sancaktepe ve Rize Şehir Hastanelerinin proje çalışması sürüyor.

Türkiye'de faaliyet gösteren ve yapımı devam eden şehir hastaneleri depreme karşı dayanıklı bir şekilde inşa ediliyor. Hastanelerde kullanılan, depremin etkisinin neredeyse hiç hissedilmemesini sağlayan en önemli teknolojilerden biri de "sismik izolatörler."

Binaların zemin katlarındaki kolonların üzerine yerleştirilen sismik deprem izolatörleri sayesinde deprem yükü binanın üst bölümünü etkilemiyor veya çok az etkiliyor. Yaylı bir sistemle deprem esnasında bina zeminden ayrılıyor ve böylece bina, zemindeki hareketin tamamını hissetmiyor. İzolatör, zemin hareketinin kontrollü olarak binaya aktarılmasını sağlıyor.

AdminAdmin