SPOR
Giriş Tarihi : 25-04-2023 05:40   Güncelleme : 25-04-2023 05:42

Sakaryaspor Kazanmayı Unuttu

Sakaryaspor ligde oynadığı son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Yeşil Siyahlılar üst üste 3 maçtan mağlubiyet ile ayrılırken Boluspor ile oynadığı son karşılaşmadan beraberlik ile ayrılarak play-off finaline doğrudan gidecek olan 3'üncülük biletini zora soktu

Sakaryaspor Kazanmayı Unuttu

Spor Toto 1.Lig’in 34.haftasında sahasında Boluspor’u konuk eden Sakaryaspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Mehmet Akyüz ile beraberliği bulmasına rağmen aradığı galibiyet golünü bulamayınca sahasında bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Süper Lig hedefi doğrultusunda rakiplerin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiremeyen yeşil siyahlılar ligi üçüncü sırada bitirme şansını da zora soktu.

BÜYÜK HATA

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip 6 ve 7’inci dakikalarda üst üste iki pozisyonla gol ararken kaleci Cihan izin vermedi. Miloseviç, Burak ve Kassongo ile gol arayan Sakaryaspor pozisyon üretmekte yetersiz kalırken ilk devrenin son bölümlerde savunmada yaşanan büyük hata pahalıya maal oldu. 37’inci dakikada Boluspor atağında Ümit Kurt’un hatasında topu kapan Berk Yıldız bir anda kaleci Cihan ile karşı karşıya kaldı. Berk Yıldız’a Çağlayan’ın arkadan müdahalesinde hakem penaltı kararı verdi. Penaltı kararının VAR tarafından doğrulanmasının ardından penaltı atışını kullanan Dejvi Bregu  topu ağlara gönderdi. İlk devre bu skorla sona erdi. 0-1

AKYÜZ’ÜN FÜZESİ

İkinci devreye Mehmet Akyüz , Hakan Yavuz ve Isaac Donkor hamleleri ile başlayan Sakaryaspor, rakip kaleye beraberlik için yüklense de ilk bölümlerde bir türlü istediği pozisyonları üretemedi. Boluspor’un sürekli oyunu soğutma çabalarına yeşil siyahlılar 87’de Mehmet Akyüz ile cevap verdi.  Hakan Yavuz’un pasında topla buluşan Mehmet Akyüz yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1 Hakan Yavuz’un pasında topla buluşan Mehmet Akyüz yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakan Yavuz ve Mehmet Akyüz ile bir kez daha gole yaklaşan yeşil siyahlılar uzatma dakikalarında kalesinde yaşadığı büyük tehlikede kaleci Cihan gole geçit vermeyerek günün önemli isimlerinde biri oldu.

Uzatma dakikalarında rakip kalede aradığı golü bulamayan Sakaryaspor, bir kez daha ayağına kadar gelen fırsatı teperek ligi üçüncü sırada bitirme şansını zora soktu.

 

Sakaryaspor-Boluspor: 1-1

AdminAdmin