SPOR
Giriş Tarihi : 22-12-2023 17:26

Sakaryaspor-Kocaelispor 40'ıncı kez

Sakaryaspor, Trendyol 1.Lig’de ilk devreyi Cumartesi günü sahasında oynayacağı Kocaelispor maçı ile kapatacak. Ligde ilk iki yarışı için büyük önem taşıyan karşılaşmada iki yeşil siyahlı ekip 40'ıncı kez karşı karşıya gelecek.

Sakaryaspor-Kocaelispor 40'ıncı kez

Trendyol 1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Sakaryaspor ve Kocaelispor müsabakasının heyecanı sadece bu iki şehide yaşayanları değil tüm Türkiye’deki futbol severleri şimdiden sarmış durumda.

ÜSTÜNLÜK BİZDE

İki komşu şehir Kocaelispor ile Sakaryaspor daha önce 37 resmi ve 2 hazırlık olmak üzere 39 kez karşı karşıya gelirken iki takım arasında ezeli bir rekabet bulunuyor.1966’da önce Sakaryaspor, 1966’da Kocaelispor kuruldu. Rekabet, 1973-74 sezonunda Sakaryaspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle biten 2. Lig mücadelesiyle başladı. İki takım arasında tarihe geçen çok kritik maçlar oynanırken rekabette Sakaryaspor 15 galibiyet ile üstünlük sağlarken Kocaelispor’un 13 galibiyeti bulunuyor. 11 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

KENDİ KALESİNE

İki takım arasında oynanan 37 resmi ve 2 hazırlık maçı arasında en çok dikkat çeken maç ise 2011 yılında Sakarya’da oynanandı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynanan ve 4-1 Sakaryaspor'un üstünlüğüyle devam eden maçın 87’inci dakikasında Kocaelisporlu futbolcu TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynanan ve 4-1 Sakaryaspor'un üstünlüğüyle devam eden maçın son dakikalarında Kocaelisporlu futbolcu Gökhan Bozkaya, skor Kocaeli'nin plakası olan 41'i çağrıştırdığı için bilerek topu kendi kalesine gönderdi. Bu olay Ulusal basının yanı sıra Dünya basınında da geniş yer buldu.

FİNALDE KAYBETTİK

Sakaryaspor-Kocaelispor mücadelelerinde temsilcimizin kaybettiği en kritik maç ise 2021 yılında 2.Lig play-off finalinde yaşandı. Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kocaelispor 4-0 kazanarak 1.Lig’e yükselirken Sakaryaspor, bir sonraki sezon doğrudan şampiyon olarak lige çıkmayı başardı. Aynı sezon Kocaelispor’un ligden düşmesi nedeni ile iki takım 2 yıl aradan sonra bu sezon yeniden aynı ligde buluştu.

DEPREMZEDELER İÇİN

2019-2020 Sezonunda lig öncesi hazırlık maçında karşı karşıya gelen iki takım Sakarya’da oynanan karşılaşmada 1-1 beraberlik ile ayrılmıştı. Geçtiğimiz sezon Hatay’da meydana gelen depremin ardından her iki takım geliri depremzedelere bağışlanan maçta karşı karşıya geldi. Kocaeli’de oynanan karşılaşmada Sakaryaspor, Kabongo Kasongo ve İbrahim Has’ın golleri ile 2-0 kazanmıştı.

SAKARYASPOR 56 GOL, KOCAELİSPOR 55, ATTI

İki takım arasında oynanan 2’si hazırlık 37’si resmi maçta Sakaryaspor 56 kez fileleri havalandırırken Kocaelispor 55 gol kaydetti. İki takımda en fazla 4 farklı galibiyet elde edebilirken 3,9 maçta sadece bir maçın golsüz eşitlikle sonuçlanması dikkat çekti. 1981’de Süper Lig’de oynanan müsabaka iki takım arasındaki tek golsüz maç olarak tarihe geçti. Sakarya’da oynanan maçlarda temsilcimiz 11 kez Kocaelispor ise 1 kez kazanırken 7 maç beraberlikle sonuçlandı.

AdminAdmin