SPOR
Giriş Tarihi : 01-06-2023 15:32

Sakaryaspor'da hesap kitap zamanı

Sakaryaspor’da geçtiğimiz sezonun mali bütçesi ve yeni sezona dair ekonomik planlamalarla ilgili kulüp başkanı Cumhur Genç ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bir araya gelmesi bekleniyor.

Sakaryaspor'da hesap kitap zamanı

Sakaryaspor’da bir sezon daha geride kaldı. Yeşil Siyahlılar vakit kaybetmeden yeni sezonun planlamasına başlayacak. Kadroda kalacak ve gidecek oyuncular için çalışma başlatan yeşil siyahlı yönetimin ekonomik planlama için ise her sezon olduğu gibi yeni sezon içinde gözler Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de.

NE KADAR HARCANDI ?

Sezonun geride kalmasının ardından Sakaryaspor yönetiminin yapılan transferler, sezon bütçesi, sponsorluk gelirleri , mevcut takıma yapılan ve yapılacak ödemelerle ilgili detaylı bir rapor hazırlayarak hem Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce hem de kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Yeşil Siyahlı kulübün bu sezonki maliyetinin 50 Milyon TL’yi aştığı düşünülüyor. Öte yandan kulübün mevcut takıma 5-6 Milyon TL yakın ödemesi gereken borcu bulunuyor.

HOCA KARARI ?

11 Yıl aradan sonra döndüğü Spor Toto 1.Lig’de play-off oynamasına rağmen Süper Lig şansını çeyrek finalde kaybeden Sakaryaspor yeni sezon için daha iddialı hazırlanacak. Yeşil Siyahlılar mevcut kadroda sözleşmesi devam eden yerli ve yabancı oyuncuların durumunu yeniden değerlendirerek kadro planlaması için kolları sıvadı. Başkan Cumhur Genç’in bizzat yürüttüğü yeni sezon planlamasında en çok merak edilen konulardan biride Teknik Direktör Taner Taşkın ile yola devam edilip edilmeyeceği.

TRANSFER BÜTÇESİ

Önümüzdeki sezon daha zorlu geçmesi beklenen Spor Toto 1.Lig’de yine Süper Lig yarışını sonuna kadar kovalamak isteyen Sakaryaspor’da bütçenin nasıl olacağı ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. Özelikle son iki sezonda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin büyük desteği ile yola çıkan Cumhur Genç başkanlığındaki yönetim, başkan Yüce ile görüşerek yol haritasını belirleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin sağlayacağı desteğin üzerine nasıl bir mali yapılanma yapılacağı ve ne kadarlık bir bütçe ile sezon startı verileceği henüz bilinmiyor.

AdminAdmin