YAŞAM
Giriş Tarihi : 13-08-2023 19:26

SAKİKAD Aşure ile bir araya geldi

Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği (SAKİKAD) aşure programında bir araya geldi. Aşure kazanının başına geçen AK Parti Sakarya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ve SAKİKAD Başkanı Nagihan Aygün, birlik beraberlik mesajı verdi.

SAKİKAD Aşure ile bir araya geldi

 

SAKİKAD Dernek binasında Başkan Nagihan Aygün ev sahipliğinde düzenlenen aşure etkinliğine AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek’in yanı sıra;  Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Akman,Erenler Belediye Meclis Üyesi AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Siyasi Hukuk Birim Başkanı Belgin Demirağ, CHP Kadın Kolları, Serdivan MHP İlçe Başkan Yardımcısı, Kadın Aile Çocuk Engelli Politikası Başkanı Sema Barlin, Adapazarı Kız Meslek Lisesi Müdürü Sevda Aslan ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

SAKİKAD tarafından düzenlenen  girişimci kadınlar fuarına uluslararası bir program sebebiyle katılamadığını ancak takdire şayan bir etkinlik yürütüldüğünü, tebrik ettiğini ve gurur duyduğunu dile getiren vekil Çiğdem Erdoğan Atabek, girişimci kadınlarla yakından ilgilendi. Vekil Atabek “kadınlara her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda dernek yönetimimizle görüşme sağlayacağız” diyerek birlikte yönetilecek projeler için yeşil ışık yaktı. Vekil Çiğdem Erdoğan Atabek konuşması sonunda Dernek Başkanı Nagihan Aygün’ü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Aşure, birlik, beraberlik ve sevgiyi temsil eder."

Muharrem ayını ve aşure gününü kutlayan Sakarya Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Nagihan Aygün yaptığı açılış konuşmasında

"Muharrem ayımız Aşure gününüz kutlu olsun. Aşure; birlik, beraberlik ve sevgiyi temsil eder. Yeni güzelliklerin, mutlulukların başlangıcı olan Aşure Ayı’nın tüm inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın iyiliğine sevgi, huzur ve başarı getirmesine vesile olmasını dileriz.

Tarihte bugün Aşure Günü, birçok sıkıntının ve zulmün sona erdiği kurtuluş günüdür. Çok güzel günlerdeyiz. Bugünleri en güzel şekilde değerlendirelim. Dostlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ve birbirimizi bugünde olduğu gibi ziyaret edelim. Aşurelerimizi hep birlikte yiyelim. Geleneksel kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak aynı kazanda pişebilmenin, bir ve beraber olabilmenin simgesidir. Kaynayan o kazanda herkes kendi varlığını koruyabilmeli, kimse ötekini kendisine benzetmeye çalışmamalı. Aşure, birlik, beraberlik ve sevgiyi temsil eder." İfadelerine yer vererek birlik ve beraberliği vurguladı.

AdminAdmin