SİYASET
Giriş Tarihi : 24-10-2023 11:16   Güncelleme : 24-10-2023 11:18

Sapanca'da Kamu Yerini İşgal İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Teşkilatı, yayınladığı yazılı bir açıklamayla, Sapanca Kurtköy'de bulunan 5 yıldızlı bir otelin kamuya ait bir alanı işgal girişiminde bulunduğunu iddia etti.

Sapanca'da Kamu Yerini İşgal İddiası

İlçe Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sapanca'da, meclis üyemizin tespitleriyle gündeme gelen kamu işgallerinden biri, Kurtköy Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşandı.

Otel, 2.5 dönümlük belediye park alanını işgal ederek tel çitlerle çevirdi. Olayın sosyal medyada yankı bulması üzerine, otel çitleri kaldırdı. İlk etapta 'moloz dökülmesin' bahanesiyle çevrildiği, ardından 'hayvanat bahçesi' projesi olduğu ifade edildi. Ancak bu hamleler, belediye meclisinin onayı olmaksızın yapıldı. Sapanca belediye başkanı, çitlerin kaldırıldığını ve alanın parka dönüştürüleceğini belirtse de bu durum prosedürlere aykırı.

Kamusal alanların keyfi işgali ve ardından siyasi çıkar sağlama girişimleri kabul edilemez. Yöneticiler, işler tersine döndüğünde siyaset üretmek yerine, prosedürlere ve halkın menfaatlerine uygun hareket etmelidir. Hukukun üstünlüğü ve şeffaflık, toplumsal güvenin temelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çitlerin kaldırıldığına ve alanın kamusal idarede güvende olduğuna dair somut kanıtlar ortaya çıkana kadar, bu konunun ve benzer şekilde milletin, devletin, kamunun malına dair her türlü durumun yakın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızın haklarını ve kamusal alanları koruma konusundaki kararlılığımız tamdır. Bu süreçte toplumun her kesiminden bireylerin de duyarlılık göstererek destek olmalarını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

SAPANCA GAZETESİ

AdminAdmin