EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-02-2023 12:33

SATSO 21. Meslek Komitesi’nden SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi MTAL’e Ziyaret

SATSO 21. Meslek Komitesi (Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti) Üyeleri, Şubat ayı olağan toplantılarını Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirerek okul içerisindeki eğitim alanları ve atölyelerde incelemelerde bulundu. 

SATSO 21. Meslek Komitesi’nden SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi MTAL’e Ziyaret

 

Okul Müdürü Emrah Önal’ın ev sahipliği, 21. Meslek Komitesi Başkanı Taner Belge öncülüğünde meslek komitesi üyelerinin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda komitenin sektörel çalışmaları değerlendirilip karara bağlanırken aynı zamanda okulun eğitim verme düzeyindeki faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

21. Meslek Komitesi Başkanı Taner Belge; “Okulumuz sektörümüz için ayrı bir önem taşıyor. Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayrıca SATSO himayesindeki okullarımızdan biridir. Sektörün gelişmesi adına Yönetim Kurulu Başkanımız A. Akgün Altuğ ve Yönetimi de okulumuza gereken desteği sağlıyor.

 Birçok üyemiz bu okuldaki öğrencilere staj imkânı ve istihdamda destek oluyor. Her sektörün şu anda en temel ihtiyacı nitelikli personel. Bu okul da bunu fazlasıyla karşılar nitelikte. Odamız öncülüğünde şekillenen okulumuzun, eğitim sisteminin daha da ileriye gitmesi adına komite olarak bizler de her zaman buradayız ve sorumluluk almaya hazırız. Çünkü bizleri nitelikli istihdamda rahatlatacak, ileri yıllarda çalışma arkadaşları sağlayacak ve ülkede sadece iki tane örneği olan çok verimli bir kompleks. Komite olarak okulun 90 olan yeni kayıt sınırını 120 öğrenciye çıkarması adına girişimlerimizi yapacağız.” dedi.

Lise Müdürü Emrah Önal ise; “Okulumuz çok değerli. Sadece tek bir konuda uzmanlaşmış olan Türkiye’de iki okuldan biri. Hem nitelikli kalifiye eleman hem de eli anahtar tutmayı bilen mühendis olacak gençler yetiştirmek için çabalıyoruz. 90 olan yeni öğrenci kayıt sayımızı da 120’ye çıkarmak için başvurumuzu yaptık. Aynı zamanda Sakarya’da 44 okulda olan MESEM’in de koordinasyon merkezidir. Okulumuza firmalarımıza her zaman bekliyoruz. Bu eğitimin çıktıları sektöre çok avantajlı dönecek. 21. Meslek Komitemizin burada olması okulumuz için çok değerlidir.” dedi. 

Komite üyeleri de nitelikli eğitimin önemine değinerek eli anahtar tutmayı bilen, geliştiren gençlerin olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek MESEM’in sektörün gelişimine büyük katkı sunduğunun altını çizdiler.  Birçok işletmenin hem stajyer, hem MESEM dahilinde öğrenci yetiştirme, hem de mevcut ustalarını belgelendirmeye özen gösterdiklerini de dile getirdiler.

Toplantı sonrasında heyet tarafından okuldaki dersliklerde ve atölyelerde inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Eğitim ekipmanları ve araçlar yerinde incelendi.

AdminAdmin